Greenyard Horticulture:

RPP-gecertificeerd turf nu uit alle Baltische locaties

De raad van Responsibly Produced Peat (RPP) heeft zes nieuwe RPP-certificaten toegekend aan Greenyard Horticulture. Samen met de certificaten die ze vorig jaar hebben ontvangen, zijn alle Baltische veenvelden van Greenyard nu RPP-gecertificeerd.Greenyard is continu bezig om zijn impact op het milieu terug te dringen. Het RPP-certificaat bevestigt dat Greenyard turf op verantwoordelijke wijze produceert. Als pionier in de tuinbouwsector begon de Greenyard Horticulture divisie aan het RPP-certificeringsproces en alle productielocaties in de Baltische staten zijn inmiddels gecertificeerd.

Negatieve winningseffecten verminderen
Het RPP-certificeringssysteem heeft als doel de positieve effecten van turfwinning te vergroten en de negatieve effecten te verminderen. Het programma verbiedt winning in veengebieden met een hoge instandhoudingswaarde of enige negatieve impact op aangrenzende natuurgebieden. Ook legt het de nadruk op winning in aangetaste veengebieden. Hierdoor blijven natuurlijke veengebieden met een hoge instandhoudingswaarde onaangetast. Na de turfwinning worden de locaties teruggebracht naar hun oorspronkelijke staat.

“Turf is een cruciale grondstof bij de productie van hoogwaardige substraten”, vertelt Stefaan Vandaele, Managing Director van Greenyard Horticulture. “In de Baltische staten verkeren veel veenvelden in een aangetaste staat. Door op deze locaties turf te winnen en ze terug te brengen naar hun oorspronkelijke staat, wordt er een echte win-winsituatie gecreëerd. De verkregen RPP-certificaten erkennen onze continue missie om de natuur te bevorderen.”

Voor meer informatie:
Greenyard
www.greenyardhorticulture.com
info@greenyardhorticulture.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven