AVAG en Dutch Greenhouse Delta gaan samenwerken

Kastechnologie wereldwijd op de kaart zetten om wereldbevolking te voeden

Tijdens de AVAG algemene ledenvergadering op donderdag 28 juni in bomencentrum te Baarn ondertekenden AVAG voorzitter Harm Maters en DGD voorzitter Hein van der Sande een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking zullen zij gezamenlijk de kansen in de internationale markt voor het Greenhouse technology domein vergroten met als ambitie de groeiende wereldbevolking van vers voedsel te voorzien van goede kwaliteit en duurzaam geproduceerd.De markt is voor de Greenhouse technology afgelopen jaren drastisch veranderd. Er is steeds meer vraag naar vers voedsel dat duurzaam geproduceerd wordt.
Dit uit zich momenteel wereldwijd in een sterke vraag naar Nederlandse Greenhouse technology projecten.

AVAG voorzitter Harm Maters: "Ondanks de sterke vraag naar Nederlands kwaliteit is het van belang dat wij als Nederlandse sector blijven werken aan naamsbekendheid, toegevoegde waarde en nieuwe concepten. Het ontwikkelen van een marktlabel voor de Nederlandse Greenhouse technology sector is een must. Dutch Greenhouse Delta (DGD) is het eenduidige label dat we samen in de markt zetten, gericht op de internationale markt. De stichting DGD heeft als ambitie het DGD label in de markt te zetten en het te exploiteren als een erkend marktlabel in de wereldmarkt."

Internationale activiteiten
AVAG onderschrijft het belang van een goed label voor de Nederlandse Greenhouse technology sector. "Als voorloper in deze sector is het van belang om coalities te vormen en gezamenlijk gehoor te geven aan internationale complexe vraagstukken. De Greenhouse technology markt is booming wereldwijd. Het DNA van de wereldwijde tuinbouw zit in Nederland. Door middel van de samenwerking met DGD kunnen we een totaalpakket aanbieden wereldwijd. We bundelen de krachten waardoor we kunnen acteren op de complexe internationale vraagstukken voor het voeden van Megacities."

Voor meer informatie:
AVAGDutch Greenhouse Delta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven