"Hishtil introduceert "RootOStix"

Gemakkelijker stekken dankzij gewortelde strip

De "RootOStix" van Hishtil is gebaseerd op Vissers onlangs geïntroduceerde AutoStix systeem, maar bij dit systeem hebben de stekken al wortels gevormd. Het nieuwe product zal tijdens Cultivate'18, dat van 14-17 plaatsvindt in Columbus (OH) in de VS, gepresenteerd worden in de stand van Hishtil."RootOStix"™ is ook gebaseerd op de alternatieven die nodig zijn om niet-organisch teeltmateriaal naar Amerikaanse kwekerijen te kunnen exporteren. 

Deze methode, waarop al een patent is aangevraagd, is getest door Hishtil's R&D afdeling, zowel op een locatie in Israël als op productielocaties van belangrijke klanten. 


Zijn er nu geen bewortelingsstations meer nodig? 
Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat dit het geval is voor de hele sector, maar tot dan is het idee om klanten die AutoStix plantmachines gebruiken de "RootOStix" strip gelijk in de uiteindelijke container te laten plaatsen. Zo hoeven ze niet tussentijds overgeplant te worden. 

De General Manager van Hishtil, Amit Dagan, vertelt dat het bestaande AutoStix idee wellicht zou kunnen helpen om het handwerk bij de bewortelingsstations (stekken) te verplaatsen naar de productie van de moerplant. Hierdoor zou "RootOStix" bedrijven kunnen helpen om een hele stap in het proces over te slaan en hun winstgevendheid te vergroten. 


Hishtil's R&D afdeling is al bezig met het ontwikkelen van de volgende generatie van het "RootOStix" product: een duurzaam, schoon en robuust product dat kwekers voordelen biedt en gemakkelijk te gebruiken is.

Voor meer informatie:
Hishtil
Maya Avni
Deputy Export Sales Manager en Strategic management
Verkoopgebied: Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Jordanië, Ethiopië, Angola, Zuid-Afrika, Spanje, Nederland.
E-mail: Elo@hishtil.com
Mobiel: +972-50-750-0130
Telefoon: +972-4-675-5002
Fax: +972-4-640-7583
www.hishtil.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven