China: steeds meer interesse in tuinbouwproducten

Hortiflorexpo IPM Beijing 2018 heeft niet alleen de tentoonstellingsruimte aanzienlijk uitgebreid, maar ook het aantal exposanten en bezoekers. Het evenement, dat gezamenlijk georganiseerd wordt door Messe Essen, de China Flower Association en China Great Wall International kon zo haar positie als de belangrijkste tuinbouwbeurs in China benadrukken.

Van 10 tot 12 mei 2018 kwamen er in totaal 35.196 vakbezoekers uit 46 landen naar het New China International Exhibition Centre. Op 40.000 vierkante meter presenteerden 796 exposanten de nieuwste plantenrassen, innovatieve tuinbouwtechnologie, bloemisterijbenodigdheden en tuinbenodigdheden.


Op de voorgaande editie van Hortiflorexpo IPM Beijing in 2016 waren er nog 28.900 vakbezoekers en 679 exposanten op een oppervlakte van 31.000 vierkante meter. Dat betekent een stijging van 21,8 procent van het bezoekersaantal, 17,2 procent van het aantal exposanten en 29 procent van het beursoppervlak.

"We hebben wederom uitstekende resultaten kunnen behalen. Tuinbouwproducten zijn populairder dan ooit in China, niet alleen door de milieuprojecten van de overheid, maar ook door de levensstijl van veel Chinezen in wier dagelijks leven bloemen en planten een steeds belangrijkere rol spelen", aldus Oliver P. Kuhrt, CEO van Messe Essen.

Zeer internationale deelname
Hortiflorexpo IPM Beijing 2018 telde exposanten uit in totaal 30 landen. De toename van het aantal buitenlandse bedrijven benadrukte duidelijk het belang van de Chinese markt. 215 exposanten kwamen van buiten China - in 2016 waren dat er slechts 189. Nederland, Ecuador, Colombia en Taiwan presenteerden zich op officiële nationale stands.

Volgend jaar
De volgende Hortiflorexpo IPM vindt plaats van 20 tot 22 april 2019 in Shanghai. De beurs gaat in mei 2020 naar Peking.

Voor meer informatie:
Hortiflorexpo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven