Fidus Advies viert vijfde verjaardag

In de zomer van 2013 werd Fidus Advies door Peter van der Werf opgericht als financieel adviesbureau voor tuinbouwbedrijven. Vanuit het hoofdkantoor, gehuisvest op het veilingterrein langs de A2 in Zaltbommel, timmert het kantoor alweer vijf jaar flink aan de weg. Fidus Advies houdt zich met name bezig met financiële vraagstukken, maar ziet haar aandachtsgebied ook steeds meer ontwikkelen naar projecten, subsidies en steeds meer duurzaamheidsvraagstukken. Inmiddels bestaat het adviesteam van Fidus Advies uit diverse ervaren adviseurs. Naast Van der Werf zijn in de afgelopen jaren ook Erik van de Vin, Esther van den Wijngaart, Theo van Montfort, Erik Goesten en Matthieu Opdam aangesloten. Zij werken deels van huis uit waarmee het werkgebied bestaat uit Midden- en Zuid-Nederland.Van der Werf: "Met een duidelijke keuze voor advies in de tuinbouw en de opzet van een coöperatieve structuur, zijn we een interessante partij voor ervaren adviseurs die het keurslijf van bank of accountantskantoor willen afschudden. Zij krijgen de mogelijkheid zelfstandig te opereren binnen een team. Administratieve taken worden uit handen genomen zodat ze zich volledig op hun adviesrol kunnen richten."

Duurzaamheidsaspecten
Die adviesrol verschuift daarbij steeds meer van de klassieke vragen over kostprijs en investeringen naar strategische keuzes, innovaties en duurzaamheidsaspecten.
"Dat kan in de volledige breedte: van arbeid tot middelengebruik en van maatschappelijke betrokkenheid tot energie. Met name die laatste pijler is belangrijk geworden nu de sector steeds meer aandacht krijgt voor klimaatdoelstellingen. We zijn bovendien actief in regio's waar lokale overheden veel aandacht en middelen beschikbaar hebben voor dit thema. Daarnaast besteden we zelf ook veel energie aan dit onderwerp. Met de andere bedrijven op het terrein onderzoeken we de mogelijkheden om te komen tot een FoodCampus: een innovatieve en duurzaam opgezette ontmoetingsplek voor de tuinbouwsector."

Op termijn wil Fidus Advies zich verder blijven ontwikkelen. "De strijd om ruimte in het landelijk gebied neemt toe en daarmee ook het belang van advisering hierin. Graag voegt Fidus Advies de advisering hierover dan ook toe aan haar productaanbod. Maar ook het financieringslandschap wijzigt nog steeds en de rol van banken verandert. Fidus Advies verwacht haar plek als betrokken adviseur dan ook de komende jaren verder te verstevigen."

Voor meer informatie:
Fidus Advies


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven