Wiretec Draadproducten:

“Geen kas kan zonder draadproducten”

Tholen – Als je het niet weet, zie je het niet, maar in vrijwel elke kas zijn er vele draadtoepassingen te vinden. Wiretec Draadproducten levert en produceert al jaren de meest uiteenlopende ophang- en bevestigingsmaterialen voor glastuinbouw, industrie en utiliteit. In juli 2018 bestaat het bedrijf 12,5 jaar. Marco van den Bergen: "Draadproducten van goede kwaliteit overleven een kas makkelijk 10 keer."
 

Een divers assortiment aan draad.

In de fabriek in Wateringen staan verschillende rollen staaldraad in diverse uitvoeringen. Zowel voor gewasondersteuning als bij elektro-, kasverwarmings-, schermings- of watertechnische installaties komen draadtoepassingen kijken. Marco: "Zo'n 95% van al het draad op de rollen hier in de loods is verzinkt, maar wij hebben ook blank en roestvrijstaal op voorraad. Al jaren krijgen wij dit staal vanuit dezelfde fabrieken aangeleverd, waardoor wij continu op een goede kwaliteit kunnen rekenen."
 

Dik en dun, groot en klein: alle mogelijk vormen en maten zijn mogelijk.

Het draad op de rollen varieert in dikte van 2 tot 8 millimeter, maar ook met andere draaddiameters weten ze bij Wiretec wel raad. Marco: "Omdat lichtinval in de glastuinbouw zo belangrijk is, komt het voor dat klanten hun gewashaken liefst zo dun mogelijk willen hebben, zonder in te boeten op stevigheid. Wij geven graag advies en proberen door vragen te stellen de juiste dikte en het juiste materiaal voor elke individuele toepassing te bepalen. 'U vraagt, wij draaien' zou je kunnen zeggen."
Draaien doet ook de spoel waarvandaan het draad in de CNC – een gestuurde draadbewerkingsmachine – verdwijnt.
 

De afspoelhaspel communiceert met de computer van de draadbuigmachine, zodat het draad op de juiste snelheid …
 

… door de CNC-gestuurde machine verwerkt wordt.

Marco: "Met de CNC-gestuurde draadbuigmachine kunnen wij alle mogelijk 2D en 3D vormen maken van draad in diktes van 2 tot 8 millimeter. Aan de hand van een tekening, een model, maar als iets nog niet bestaat ook vanaf een schets of uit het hoofd programmeren wij de gevraagde draadvormen op de draadbuigmachine. Die zorgt er dan voor dat het draad in de juiste vorm en de juiste maat uit de machine komt. Goed programmeren en zorgen dat het draad recht is, dat is simpel gezegd de truc. Maar om een uniforme kwaliteit te garanderen, controleren wij altijd of de draadbuigmachine zijn werk goed blijft doen door de draadproducten naast het oorspronkelijke ontwerp te leggen."
 

Marco van den Bergen zorgt dat de draadbuigmachine doet wat hij moet doen.
 

Op de CNC-gestuurde draadbuigmachine kunnen verschillende gereedschappen gemonteerd worden, zodat voor elke draaddikte 2D en 3D vormen gemaakt kunnen worden.

Sommige draadproducten zoals draadverlagers bestaan al heel lang. Toch ontstaat er ook continu vraag naar nieuwe draadtoepassingen, omdat de ontwikkelingen in de glastuinbouw niet stilstaan. Marco: "Met ons flexibele machinepark, waar regelmatig nieuwe machines bijkomen als blijkt dat een nieuwe toepassing daarom vraagt, maken we tegenwoordig bijvoorbeeld ook veel draadtoepassingen voor hangende goten zowel voor specifieke klantgerichte projecten als om turnkey-projecten te beleveren. Indien gewenst leveren wij daarbij dan ook gewasdraad of bevestigingsmateriaal."
 

Draadtoepassingen voor teeltgoten.

Voor meer informatie:
Wiretec Draadproducten
www.wiretec.nl
info@wiretec.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven