Duurzame Energiecoöperatie Asten-Someren opgericht

Zeventien glastuinbouwondernemers uit Asten, Heusden en Someren hebben besloten om een energiecoöperatie op te richten. Maandag 25 juni heeft het vierkoppige bestuur van de Duurzame Energiecoöperatie Asten-Someren de handtekening gezet bij de notaris. Zo’n 160 hectare is inmiddels aangesloten.

Zoektocht naar alternatieve energiebronnen
Doel van de groep ondernemers is om duurzame alternatieven te vinden voor warmte, elektriciteit en CO2. Met het oprichten van de coöperatie is de zoektocht naar alternatieve energiebronnen begonnen. Het bestuur van de coöperatie inventariseert de mogelijkheden, waarbij ze worden ondersteund door LTO Glaskracht Nederland en vanuit de regio door de ZLTO.


Fotobijschrift met v.l.n.r.: Rene Zwinkels, Mark van Oosterwijk, Frans Raijmakers, Piet Wijnen, John Wijnen, Alex Gevers, Willy Aarts, Jo Joosten, Wim Verberne en Twan van Gennip.

Warmtevraag in kaart gebracht
Begin 2018 heeft Geothermie Brabant bv in opdracht van de ondernemers voor elk bedrijf de exacte warmtevraag in kaart gebracht. Deze inventarisatie geldt als beginpunt voor de zoektocht. Daarnaast zijn er al verschillende initiatieven in het gebied. Zo zijn er vergunningen aangevraagd voor een drietal houtstookinstallaties en ziet Geothermie Brabant mogelijkheden voor (diepe) geothermie.

In gesprek over haalbaarheid
Het bestuur gaat de komende tijd in gesprek met de verschillende betrokken partijen om de haalbaarheid van de verschillende initiatieven af te wegen en om de collectieve aanpak te waarborgen.

bron: ZLTO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven