CO2 uitstoot flink teruggebracht

Footprint Tesselaar Alstroemeria sterk verbeterd

Snijbloemenkweker Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest heeft over 2017 weer haar footprint berekend: welke milieu impact hebben het bedrijf en de bloemen op het milieu?

Uit de cijfers blijkt dat de Milieu Kosten Indicator (de kosten die de uitstoot van o.a. CO₂ etc. met zich meebrengt) met 10% verbeterd is t.o.v. het jaar ervoor. Dit komt doordat op één van de twee productielocaties door uitbreiding van de kas een WarmteKrachtKoppeling (WKK) geplaatst kon worden. Van gas wordt elektra, warmte en CO₂ geproduceerd. Het gebruik van een WKK is naar eigen zeggen de meest efficiënte manier om de bloemen goed te laten groeien, duurzamer dan gas, elektra en CO₂ apart in te kopen. Daarnaast is een deel van de belichting vervangen waardoor de productie hoger is en er energiezuiniger geproduceerd is.De uitdaging voor het komende jaar ziet de kweker met name in het vinden van goede biologische bestrijders voor bijv. de rups.

In 2016 stootte Tesselaar per hectare even veel CO₂ uit als 90 huishoudens (12,9 ton CO₂ per jaar), in 2017 is dit gedaald naar 76 huishoudens. De verwachting is dat in 2018 zelfs een daling naar 69 huishoudens plaats vindt.Door de footprintberekening is Tesselaar Alstroemeria leverancier aan het consumentenlabel Fair Flora: alle producten zijn afkomstig van kwekers met een footprintberekening, door de verkoop van de producten wordt de resterende CO₂ uitstoot door productie en transport volledig gecompenseerd door aanplant van bossen in Bolivia. Daarnaast zorgt de verkoop van Fair Flora producten voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Voor meer informatie:
Tesselaar Alstroemeria
Kalenbergerweg 5-2
8315 PC Luttelgeest
T: 0527-202824
M: 06-16810498
E: info@tesselaarluttelgeest.nl
www.tesselaar-alstroemeria.nl 


Voor meer informatie:
Fair Flora

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven