Harm van Raaij, FloraZON:

"Consument vraagt om duurzame producten"

Tholen - Menig bloemist weet de weg naar het Flora Trade Parc te vinden. Wekelijks rijden ze naar Venlo om inkopen te doen. “Onze klanten komen uit de weide omtrek”, vertelt Harm van Raaij van FloraZON. “Zowel uit Nederland, als Duitsland, België en van verder zoals bijvoorbeeld uit Italië.Soms komen ze één, soms meerdere keren per week. Bij Cash & Carry FloraZON vinden zij een ruim aanbod van bloemen, planten en decoratie-artikelen. Aanbieders FleuraMetz, Ebus Planten, Gebr. Dings, Alflora en Garden Plant zijn onder één dak samengevoegd. Wel ieder met hun eigen hal en eigen uitstraling. FloraZON heeft een totale oppervlakte van 29.000 m2.

Duurzame producten
“Hier staan de planten die we verkopen onder het nieuwe duurzame label Fair Flora”, wijst Harm. “Dit is nog maar een selectie, in de loop van de tijd moeten het er nog meer worden. We gaan ze op deze plek bij elkaar tentoonstellen, zodat de bloemist mooi overzicht heeft van de duurzame, klimaat neutrale producten.” Op de producten prijkt een kaartje: ‘I am Fair Flora’.“Duurzaamheid is nog steeds een actueel thema. De consument gaat er ook steeds meer om vragen. Door producten aan te bieden met dit label, kunnen bloemisten zich onderscheiden. Voor de consument is het ook helder dat deze producten duurzaam gekweekt zijn", vertelt Harm.Inkoopcentrum
FloraZON bevindt zich op het Flora Trade Parc in Venlo. Dit terrein is in de afgelopen jaren gegroeid tot een centrum van inkoop voor bloemisten, tuincentra en woonwinkels. Een kijkje bij de buren – inkoopcentrum Trends & Trade - leert dat de keuze daadwerkelijk reuze is.


Trends & Trade

Op de ruim 20.000 m2 laten meer dan 180 exposanten hun producten zien. “Ze passen hun aanbod steeds aan op de nieuwste trends. Een aantal van de bedrijven die hier een stand hebben, hebben inmiddels ook een groothandel op het terrein van Flora Trade Parc.”

Voor meer informatie:
Cash & Carry FloraZON
Floralaan 80
5928RB Venlo
T: +31(0)77 303 1010
F: +31(0)77 303 1015
E: info@florazon.nl
I: www.florazon.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven