Wat hebben voetbal en rozen gemeen?

Het idee om rozen te verven in de kleuren van het landenteam tijdens het WK gaat al vele jaren terug, maar voor Rusland 2018 biedt rozenkweker en -exporteur geconserveerde rozen in de kleuren van alle 32 voetbalteams. Bovendien levert hij de bloemen in alle maten: kleine, middelgrote, grote en zelfs supergrote. En door de gebruikte kleurenreeks kunnen ze in een bijna oneindig aantal combinaties worden gebruikt.


Gonzalo Luzuriaga op de FlowersExpo 2017 in Moskou.


 


"De rozen worden zorgvuldig geselecteerd en bewerkt om maanden en zelfs jaren mooi te blijven", vertelt Gonzalo Luzuriaga, uitvoerend voorzitter van BellaRosa. De kwekerij is sinds 1996 in bedrijf en ligt in de buurt van Quito, op ruim 2000 m boven de zeespiegel. De BellaRosa groep (BellaRosa en Rose Connection) kweekt 92 rozenvariëteiten op 50 hectare en bedient 62 landen op 4 continenten.

Volgens Luzuriaga worden de natuurlijke bestanddelen van de rozen vervangen door beschermende additieven die de oorspronkelijke schoonheid van de bloem behouden, waardoor ze veel langer kunnen worden bewaard. Hoewel conserveringsmethoden al tientallen jaren bestaan, heeft elk bedrijf zijn eigen formules ontwikkeld die de kwaliteit, kleur en duurzaamheid van het eindproduct verbeteren.
 
Geconserveerde rozen hebben geen onderhoud nodig. Het productieproces en al zijn componenten zijn naar eigen zeggen mens- en natuurvriendelijk en hebben een minimale impact op het milieu.


 

Voor meer informatie:
Bellarosa

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven