Leuke samenwerking tussen participanten en studenten in WHC

In de demokwekerij van het World Horti Centre is er de afgelopen tijd een proef geweest met cyclamen van de Superserie XL Pure White van Schoneveld Breeding. Insteek hierbij was om de planten zoveel mogelijk biologisch op te kweken met de nadruk op de potgrond, bestrijding en de potten.

Diverse studenten van Lentiz Horti Technics & Management hebben de cyclamen opgekweekt onder begeleiding van hun leraren en het Growing Advice van Schoneveld Breeding. De jonge planten zijn bij Beekenkamp Ornamentals vandaan gekomen.Toen de proef klaar was, is er gekeken of er een goede eindbestemming voor de cyclamen gevonden kon worden. Na een telefoontje van Marc van Heijningen van Schoneveld Breeding aan Hans van der Knaap van van der Windt Verpakking werd er een geschikte tas gevonden om de planten in te vervoeren naar hun eindbestemming: verzorgingshuis de Kreek te ’s-Gravenzande.

Op 21 juni jl. zijn de cyclamen uitgedeeld in het verzorgingshuis. Dit gebeurde door twee studenten, die bij het project waren betrokken. De bewoners en het personeel van de Kreek waren blij verrast.

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
Dernhorstlaan 9
7391 HZ Twello
T: (0)571 271717
E: info@schoneveld.nl
www.schoneveld.nl


Van der Windt Verpakkingen
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
T: +31 174 636111
www.vanderwindt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven