Videoclip inpakken David Austin rozen in Kenia bereikt 2 miljoen mensen

Parfum Flower Company zet stevig in op marketing: blogs op de website, social selling van de medewerkers, Instagram, maar vooral op Facebook. Het voorlopige hoogtepunt is naar egen zeggen bereikt met de video van het verpakken van David Austin rozen op de kwekerij Tambuzi in Kenia. Met 13.000 likes en 2.200 deelacties zijn inmiddels meer dan 2 miljoen mensen bereikt en heeft de video 1,3 miljoen weergaven gehad.


 
“Het succes van de pagina komt natuurlijk ook gewoon omdat we van de mooiste bloemsoort in ons vak - de roos - de allermooiste variëteiten kunnen aanbieden,” meent Arnold Wittkamp, marketing manager van Parfum Flower Company. “Wij creëren op onze sociale netwerken vooral content voor de bloemist, maar ook wel voor de consument, deze komt namelijk met een foto van een boeket met onze rozen bij de bloemist. Dus consumenten worden ook aangesproken. Al neem ik die weinig mee in de doelgroepbepaling wanneer we gaan adverteren op Facebook.”

Van de 12 medewerkers bij Parfum Flower Company zijn er 2 fulltime bezig met marketing. Maar van alle medewerkers wordt verwacht dat ze zich profileren op de sociale kanalen. Zelfs van de medewerkers in de box. Van de accountmanagers wordt verwacht dat zij tenminste 4 uur per week besteden aan social selling via Instagram, Facebook en LinkedIn.
 
“Door onze Italiaanse accountmanager / influencer bijvoorbeeld zijn we te weten gekomen dat veel bloemisten in het noorden van Italië veel minder doen op Facebook. Die zitten weer meer op Instagram. En dat vraagt een geheel andere benadering”, vertelt Arnold Wittkamp. “Wij geven niet veel uit aan Facebook, hoor, dat valt reuze mee. Met een goede post en een budget van €50 bereiken we met gemak 100.000 mensen. Dat heeft veel waarde voor ons. We krijgen hierdoor ook meer bezoekers op onze website. De laatste maanden meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand. En over een week of drie zitten we met de Facebookpagina boven de 100.000 likes. Likes van echte bloemisten en groothandelaren. En dat opent weer nieuwe mogelijkheden. Als ik de algoritmes van Facebook tenminste nog snap. Er verandert namelijk zoveel en zo snel, dat het soms moeilijk is bij te houden. Maar met meer dan 100.000 likes kunnen andere bedrijven de pagina van Parfum Flower Company gebruiken als doelgroep. En dat kan alleen maar goed zijn voor ons eigen bereik.”


Arnold Wittkamp: “De video van het verpakken van de rozen op de Tambuzi kwekerij in Kenia heeft inmiddels meer dan 2 miljoen mensen bereikt. Een simpele, uit de hand geschoten video met een iPhone. En dan te bedenken dat we net een hele kostbare videoproductie hebben gemaakt. Zo’n bereik hebben we daarmee nog niet gehaald. Maar dat kan nog komen, die professionele video heeft wel meer kans overal opgepikt te worden en de potentie viral te gaan. We zullen het zien. In de tussentijd blijven we mooie en relevante content maken om nog meer leads en conversies te genereren.”


Parfum Flower Company

Flora Holland Aalsmeer (Zuid)
Magnolia 1
1424 LA De Kwakel
T: 31 (0297) 361 006
www.parfumflowercompany.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven