Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HortiContact ziet kwaliteit en internationale aantrekkingskracht verder toenemen

De vijftiende editie van HortiContact is op 20, 21 en 22 februari bezocht door 14.468 professionals. De beursorganisatie en haar exposanten waren zeer te spreken over de kwaliteit van de bezoeker en de toegenomen belangstelling van buitenlandse bezoekers (stijging van 1,6% ten opzichte van 2017).



De tevredenheid bleek ook uit het aantal inschrijvingen voor 2019: van de 500 exposanten schreven meer dan 300 exposanten zich direct in voor de zestiende editie. Daarmee is de beursvloer al voor ruim 60% volgeboekt.

Bezoekersaantal iets lager
"We kijken tevreden terug op deze editie", zegt organisator Ramon Schlepers. "Het aantal bezoekers is iets lager dan vorig jaar, maar omdat we nog nadrukkelijker hebben gestuurd op de bezoekerskwaliteit ligt dat in lijn met de verwachtingen. Het aantal buitenlandse bezoekers nam opnieuw toe naar 1388 internationale telers.



Ook de HortiContact Tour was een groot succes met ruim 40 internationale telers uit 10 verschillende landen", aldus Schlepers.

Trots-campagne
Tijdens deze vijftiende editie stond de organisatie in samenwerking met haar exposanten stil bij 15 jaar tuinbouw. Een speciale 'trots-campagne' werd hiervoor gelanceerd op HortiContact 2018. Op grote pamfletten waren verhalen van verschillende exposanten afgebeeld. Ook konden bezoekers hun 'trots-verhalen' delen op een zogeheten 'trots-muur'.



Schlepers: "We richten ons vanaf nu alweer op editie 2019. Hierbij gaan we het thema 'Trots op de Nederlandse tuinbouw' verder uitbouwen. En uiteraard zal er weer volop aandacht zijn voor innovaties in de branche. Als er bezoekers of exposanten zijn die ideeën hebben om HortiContact in 2019 kwalitatief nog meer uit te breiden en te verbeteren, dan komen we graag met hen in gesprek."

De zestiende editie van HortiContact vindt plaats op 19, 20 en 21 februari 2019 in Evenementenhal Gorinchem. Dit wordt de derde editie onder de internationale naam HortiContact (voorheen Tuinbouw Relatiedagen).

Een uitgebreide fotoreportage van de beurs vindt u hier.

Meer informatie:
HortiContact
www.horticontact.nl
Publicatiedatum: