Winco Holland bereidt zich voor op Kerst

Over een week is het al Kerstmis en zowel bloemisten als telers zijn hard aan het werk met de voorbereidingen voor deze feestdagen. Omdat bloemisten vaak niet weten welk proces hun bloemen en planten door gaan voordat deze in de winkel belanden, heeft Florismart een 'behind the scenes' Kerstmis special gemaakt. Voor deze special bezochten ze een kweker van een product waarbij je misschien niet meteen aan Kerstmis denkt: Winco Holland succulenten. 

Florismart heeft een bezoek gebracht aan de kwekerij van Winco Holland, waar ze met mede-eigenaar Arjen de Mare spraken. Winco is een kweker die gelooft in het creatieve proces van de bloemist. Met hun merkproducten, zoals Wincx (gesneden succulent), Mecx (succulenten op steel) en Slice (succulenten op schijven van berkenhout) uiten ze deze visie binnen de sector. Het assortiment van Winco blijft continu veranderen, met op dit moment bijvoorbeeld mooi Kerst vetplanten. Hun producten zijn vooral populair in de VS. Succulenten zijn waarschijnlijk niet de eerste planten waar je aan denkt voor Kerstmis, maar bij Winco Holland zorgen ze ervoor dat hun planten passen in iedere kerstkrans en kerststuk. Dit wordt gedaan door glitter toe te voegen of de succulenten te verven. 

Omdat ze geen typische kerstplant kweken zijn de Kerst voorbereidingen bij Winco Holland minder intensief als bij andere telers, maar ze zorgen er zeker voor dat het assortiment klaar is voor de feestdagen. 

Toen Arjen werd gevraagd wat zijn favoriete succulent voor Kerstmis is, antwoordde hij: 'Dat is zonder twijfel de Echeveria Taurus. Deze Echeveria heeft van nature een donkerrode kleur'. Deze rode variĆ«teit ziet er prachtig uit en zal het stralende middelpunt in Kerststukjes- en kransen zijn. 

Lees meer op Florismart

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven