Uitstel van betaling voor Kwekerij Veilingweg

Tholen - Aan Kwekerij Veilingweg is uitstel van betaling verleend. Bewindvoerder M.P. van Eeden-van Harskamp onderzoekt de situatie en de toekomst van het bedrijf. 

Over de precieze omstandigheden doen de bedrijven momenteel geen uitspraak. Een en ander houdt verband met het faillissement van Gebr. Zuijdgeest in 2015, waaruit Kwekerij Veilingweg is ontstaan. Naar aanleiding van de afhandeling van het faillissement is er in 2015 beslag gelegd op het onroerend goed en het merk TiSento, nu in bezit van Veilingweg Vastgoed BV. 

Dhr. Libosan was als curator van kwekerij Gebr. Zuijdgeest betrokken bij de zaak. “Het houdt in die zin verband met elkaar, dat wij in 2015 met de directie van de voortzettende bv van mening verschilden. Wij hebben beslag gelegd en toen is er gesproken en onderhandeld over oplossingen. Maar we konden niet tot elkaar komen." Een surseance zou daarbij mogelijk een uitkomst kunnen bieden. "Een mogelijke andere reden voor de aanvraag kan het lopende arbeidsconflict binnen het bedrijf kunnen zijn." 

Volgens Libosan is de overdracht na het faillissement destijds niet naar behoren gegaan, ‘paulianeus’ zoals dat heet. "Over die overeenkomst wordt geprocedeerd. Zo kon men niet aan de condities van een zware financiering voldoen, die tijdens het faillissement zijn overgedragen. Het is prettig dat er nu een bewindvoerder is die kan kijken hoe het precies zit."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven