Flamingo investeert $2,4 miljoen in de uitbreiding van Dudutech

Flamingo Horticulture Investments, een onderdeel van Sun Capital Europe, heeft aangekondigd een verdere investering van $2,4 miljoen te zullen doen in dochteronderneming Dudutech.

Om telers duurzame oplossingen te bieden, produceert het team van Dudutech, dat bestaat uit meer dan 250 technici en wetenschappers, insectendodende schimmels en nuttige roofinsecten en -mijten.

Dudutech zal de aanvullende financiering gebruiken voor uitbreiding van hun vestiging in Naivasha, Kenia, met onder andere 4 ha nieuwe kassen en een insectarium. Het project is gericht op het vergroten van de productiemogelijkheden om meer nuttige insecten beschikbaar te kunnen stellen om aan de groeiende vraag naar biologische middelen te kunnen voldoen van grote telers in Afrika, Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

Thomas Mason, algemeen directeur van Dudutech: "We zijn erg blij dat Flamingo Horticulture Investments Dudutech steunt. De nieuwe investering zal worden gebruikt om de productiecapaciteit van het bedrijf verder uit te breiden. Naast deze investering zal Dudutech het managementteam uitbreiden, het assortiment verbreden en de reikwijdte van onze internationale activiteiten vergroten."

"Deze investering stelt ons in staat om de dienstverlening naar onze klanten in Afrika, Europa en Noord- en Zuid-Amerika uit te breiden en om de beschikbaarheid van onze nuttige insecten te waarborgen, vooral in het hoogseizoen, daar in het verleden de vraag groter was dan het aanbod."

Volgens Martin Hudson, CEO van Flamingo Horticulture Investments: "Onder het toezicht van een uitstekend managementteam geloven we dat Dudutech consequent heeft aangetoond dat het in staat is om investeringsstrategieën waar te maken. Ze spelen nu een belangrijke rol in het aanbod van insectendodende schimmels en nuttige insecten aan telers wereldwijd."

Voor meer informatie:
www.dudutech.com
www.flamingo.net

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven