Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nuffield-beurs voor bollenteler en Yvon Jaspers

Zes Nederlanders uit de agrarische sector, waaronder bollenteler Edwin Michiels en tv-presentatrice Yvon Jaspers, zijn geselecteerd voor een Nuffield Farming scholarship.

De Nuffield Farming scholarship 2018 wordt wereldwijd uitgereikt aan circa zeventig telers die het in zich hebben om toonaangevend in hun sector te worden. Het zijn personen die op dit moment al hun nek uit steken en bijzondere prestaties verrichten op of rondom hun bedrijf.

Michiels runt met zijn vrouw Elly een gemengd bedrijf in het Noord-Limburgse Horst-Melderslo. Binnen het bedrijf wordt varkenshouderij gecombineerd met akkerbouw en bollenteelt. Gedurende zijn Scholarship wil Edwin onderzoeken of er betere manieren zijn om de mineralen kringlopen tussen dierhouderij en akker- en tuinbouw te sluiten.

In Nederland is het scholarship verder toegekend aan Chris Antuma (biologische groenten- en kruidenteelt), Kees Hemminga (melkveehouder), Rick de Vor (melkveehouder), Robert Nijkamp (varkenshouder) en tv-presentatrice Yvon Jaspers, ondanks het feit dat zij geen primaire agrariƫr is.

Lees meer op Greenity
Publicatiedatum: