Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugblik eerste weken 2017

Tholen - Wat ging er zoal om in de eerste weken van 2017? Allereerst dat, wat men gebruikelijk is te doen aan het eind & begin van ieder jaar: terug- en vooruitblikken. 2016 was een goed jaar en niet alleen voor de wijn: er werd flink geld verdiend. Exportcijfers braken records en de verhalen over bijbouwen, investeren en ondernemen verdrongen de droevere noot van faillissement en verkoop. Een kleine terugblik op enkele hoogtepunten van begin 2017.

Verjaren
Een van de eerste heugelijke momenten was het feest van Mediaverdi (MEt DIAnthus VERDIend). Johan Buis vertelde over de geschiedenis van het familiebedrijf, dat iun het verleden allerlei geproduceerd heeft maar momenteel anjers en 'sneeuwballen' teelt. 115 jaar bestaan ze inmiddels, en nu bijna 116! (Klik hier voor het artikel)



Plantion
Nog een andere, bijzondere verjaardag begin dit jaar was het eeuwfeest van Plantion. Plantion is de voorloper van de op 12 januari 1917 opgerichte coöperatieve bloemen- en plantenveiling Utrecht en Omstreken. Na een fusie met Bloemenveiling Oost Nederland is hieruit Plantion voortgekomen.

Vanzelfsprekend is er over al die jaren het nodige veranderd, waarvan een lichte omzetstijging een voorbeeld is: van 7.800,84 gulden in 1917 naar 99,5 miljoen euro nu. In deze link vindt u o.a. een mooie video, waarin de geschiedenis van het bedrijf met beelden van toen en nu uitgebreid aan bod komt.



JUB Holland
De 31e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs werd gewonnen door JUB Holland. De ondernemer heeft zich een heel jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector mogen noemen, een voorrecht dat nou op zijn eind loopt. In januari maf de bollenboer het vaantje overdragen aan Royal Lemkes, De Lepelaar of OK Plant.



Flinke groei 2016
De cijfertjes dan: cumulatief kwam de omzet van 2016 uit op een stijging van ruim 3%. Een mooi resultaat gezien het feit dat de omzetontwikkelingen van de afgelopen jaren rond de 1% lagen. De omzetstijging komt door de hogere prijzen. De totale aanvoer nam met 0,7% af. De prijzen stegen gemiddeld met 4%.



Royal FloraHolland zelf sloot 2016 af met een omzet van 4,6 miljard euro, een stijging van 3,8 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Deze omzetstijging wordt vooral veroorzaakt door hogere prijzen – gemiddeld plus 4,2 procent – voor bloemen en planten.

Horticontact
HortiContact richting 500 standhouders - De TBR Venray, die we er net op hebben zitten, lijkt leeg te lopen, maar de voormalige TBR Gorinchem, tegenwoordig Hortidontact, timmmert flink aan de weg. Bijna 500 standhouders, een hal die uitpuilt en flinke files bij aankomst en vertrek maken de eerste grote tuinbouwhappening van het jaar tot een niet te missen evenement voor telers en toeleveranciers.



Duurzaam en sociaal
En tot slot willen we deze graag nog een keer met u delen. Dit bedrijf namelijk vindt een combi tussen duurzaam en sociaal, tussen recyclen en jongeren met problemen op zinvolle wijze aan werk te helpen. De Wajongeren van Bak & So maakt van afgedankt pallethout bloembakken en andere verpakkingsmaterialen, wat het combineert met de import van Rotan en daarmee steeds meer klanten aan zich weet te binden.



Publicatiedatum: