Brandkamp gaat mee in multi color trend

Bi- en multicoloured is hip de laatste tijd en tal van veredelaars pitchen hun eigen lijnen dubbelkleurige zus en kleurcombi zo. Om deze reden besloot de Duits kweker en veredelaar Brandkamp om zich met hun chrysanten ook op tweekleurige variëteiten te richten. Enkele weken geleden, op de IFTF in Vijfhuizen, presenteerde het bedrijf de eerste variëteiten.


Jürgen von den Driesch en Andre Elijzen Brandkamp op de IFTF in Vijfhuizen.

Voor het seizoen 2017 introduceert Brandkamp vier nieuwe potchrysanten en vier nieuwe snijchrysanten. "Het is jaren een belangrijk doel geweest om veel kleuren van dezelfde variëteit te ontwikkelen", vertelt Jürgen von den Driesch, verkoopmanager bij Brandkamp. "Dit is teelt technisch gezien makkelijk: een kweker kan meerdere kleurtjes opzetten, zonder daarbij zijn teeltstrategie ingrijpend te wijzigen. We hebben nu verschillende kleuren gecombineerde tot bi-colours, waarvoor dit ook geldt." 


Naxos, Hawaii, Bermuda

Pot chrysanten
Volgens von den Driesch ligt de focus al enkele jaren op de ontwikkeling van deze variëteiten, omdat deze het erg goed doen op de markt. Voor het seizoen van 2018 hebben ze daarom drie nieuwe variëteiten aan hun assortiment toegevoegd: een rood/gele variëteit met een bloeitijd van 7 weken genaamd Hawaii, een roze/wit gestreepte variëteit genaamd Bermuda, ook met een bloeitijd van 7 weken en een paarse/zilver gestreepte variant met een bloeitijd van 7,5 week genaamd Naxos. "Alle drie variëteiten hebben veel bloemen en een goede kleur stabiliteit." 


Cayman Yellow

Naast deze tweekleurige bloemen hebben ze ook een gele variëteit aan hun assortiment pot chrysanten toegevoegd: de Cayman Yellow. 

Snijbloemen
In het snijbloemenassortiment heeft Brandkamp ook twee tweekleurige variëteiten toegevoegd. "We misten deze kleuren nog in het snijbloemen segment", vertelt von den Driesh.


Pune en Bangalore.

Na vele jaren van kweken konden ze nu dus twee nieuwe variëteiten toevoegen: een roze gestreepte variëteit met veel bloemen en een bloeitijd van 7 weken genaamd Pune en een geel/rood gestreepte variëteit met een bloeitijd van 7,5 weken genaamd Bangalore. Beide bloemen worden gekenmerkt door hun sterke stam en stabiele kleuren.


Adana Purple en Adana Orange.

Naast deze variëteiten hebben ze ook twee nieuwe eenkleurige bloemen geïntroduceerd; Adana Purple en Adana Orange. Deze bloemen zijn mutaties van de Adana, Brandkamp's eerste eenkleurige variëteit. Von den Driesch heeft hoge verwachtingen van deze variëteiten, omdat de Adana zeer populair is sinds zijn introductie.

Voor meer informatie
Brandkamp
Jürgen von den Driesch
E: v.d.driesch@brandkamp.de
T: +49 (0) 228/33 08 75
F: +49 (0) 228/33 47 00
M: +49 (0) 171/4 13 55 91
www.brandkamp.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven