plantenteler Pieter Lucassen gekozen als regiovoorzitter

LLTB-regio Noord-Limburg opgericht

In Ysselsteyn is woensdagavond de LLTB-regio Noord-Limburg officieel opgericht. Vaste plantenteler Pieter Lucassen uit Afferden is door de leden van de regio gekozen als regiovoorzitter.

Naast Lucassen wordt het gehele regiobestuur gevormd door Peter van Dijck uit Ysselsteyn, Hans Lansbergen uit Meijel, Elly Michiels-Fleuren uit Melderslo, Theo Schreurs uit Siebengewald en Sander Smits uit Belfeld.

Door de oprichting van de LLTB-regio Noord-Limburg komen de afdelingen Maasduinen, Venray, Horst-Venlo en Peel en Maas te vervallen. De huidige tien LLTB-afdelingen fuseren tot drie krachtige regio’s, namelijk LLTB-regio Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg.Efficiënt en effectief
“Feitelijk is het de uitvoering van een besluit van de ledenraad in 2014 in het kader van de bestuurlijke vernieuwing binnen de LLTB. De afdelingsbesturen zijn vervolgens in 2016 effectief gestart met de regiovorming”, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. “Doel is bestuurlijke expertise en deskundigheid van medewerkers, vanuit de collectieve belangenbehartiging, zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten op de onderwerpen die onze leden belangrijk vinden.”

Voor de regio’s blijft het netwerk met de gemeenten van essentieel belang. Faassen: “Ook gemeenten hebben steeds vaker te maken met gemeentegrensoverschrijdende onderwerpen die zij gezamenlijk met stakeholders willen oppakken. De LLTB blijft een belangrijke partner. De regiovorming sluit goed aan op deze ontwikkeling.”

Dichterbij
Het werken met ondernemersgroepen vormt een belangrijke onderdeel van de regiovorming. In ondernemersgroepen werken agrariërs met een gemeenschappelijke uitdaging gezamenlijk aan een oplossing. Zij weten precies waar de schoen wringt en zijn direct gebaat bij het resultaat. Ze worden uiteraard gesteund door het regiobestuur en de medewerkers van de LLTB. “Door gebruik te maken van de deskundigheid en kennis van leden en hen te betrekken bij het uitwerken van onderwerpen, gemeentelijke overleggen, visievorming en standpuntbepaling komt de regio dichter bij de leden dan voorheen”, zegt Faassen.

Midden en zuid
De LLTB-regio Midden-Limburg wordt op 30 november opgericht in Baexem. Zuid-Limburg volgt op 19 december in Klimmen. Na de oprichting van deze resterende regio’s zijn alle drie de regio volledig operationeel.

Bron: LLTB

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven