Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gertjan Telleman, Fresco Flowers

Alle rozen Aberdare Roses op de klok in Aalsmeer

Tholen - Weg van de klok of juist naar de klok toe? Het lijkt de omgekeerde wereld, maar het is precies de weg die Fresco Flowers met hun nieuwe klant Aberdare roses uit Kenia bewandelt. “En het moment van introduceren was opvallend goed. Normaal rond deze tijd van het jaar liggen de prijzen op hun gat, maar nu zijn ze alleszins redelijk”, aldus directeur Gertjan Telleman.



Harvest Flowers voerde vroeger aan op Naaldwijk, maar is toen geleidelijk volledig overgegaan op directe verkoop. Sinds het overlijden van directeur John Williams vorig jaar liep het allemaal wat in het honderd totdat zijn vrouw Diraj (de huidige eigenaar) en zoon Jay (die in Engeland woonde, maar nu ter plaatste het bedrijf bestuurt) besloten marketing en sales grondig aan te pakken. Zij benaderden Fresco, die op hun beurt het brand Aberdare Roses bedacht en die nu diens rozen allemaal en exclusief op de klokken van Aalsmeer aanvoert.



Van direct naar klok is bijzonder te noemen, te meer ook omdat Aberdare een breed assortiment heeft. “Op de twee tuinen – een van 12 hectare en een van 5, gelegen op zo’n 2400 meter – staan veel verschillende variëteiten in relatief veel kleine vakken. Dat model leent zich uitstekend voor directe verkoop, maar voor klokverkoop is dat lastiger. Wat dat betreft wordt het ook voor ons een uitdaging hem te begeleiden in zijn assortimentskeuze, in eventuele groei en natuurlijk in de verkoop. Want ik vind wel: voer je aan op de klok, dan moet je ervoor zorgen er elke dag te zijn.”



Fresco Flowers importeert rozen op Aalsmeer. Deze komen voor 95% uit Kenia en voor de rest uit Ethiopië. Het bedrijf gaat exclusieve samenwerkingen aan met kwekers, juist ook om die continuïteit te kunnen garanderen. Voor kwekers in Afrika kan deze of soortgelijke samenwerkingen een uitkomst betekenen voor wat betreft afzet, logistiek en (door lidmaatschap van de veiling) betalingsgarantie.


Voor meer informatie:
Fresco Flowers
Legmeerdijk 313
Locatie No. 143-71
Aalsmeer
T: +31 (0) 297 368 066
Gerjan Telleman, director
E: gerjan@frescoflowers.nl
Jaap Buis, marketing manager
E: jaap@frescoflowers.nl
www.frescoflowers.nl
Publicatiedatum: