Fotoreportage IFTF 2017

De IFTF vond vorige week plaats in Vijfhuizen. De beurs kende woensdag een goede start en kenmerkte zich wederom door het internationale karakter. Er hing een optimistische sfeer en ook de organisatie is zeer tevreden. En voor volgend jaar zit er alweer groei in het vooruitzicht als er er meer landen paviljoens zullen deelnemen, waaronder een VS paviljoen met kwekers uit Californië.

BPnieuws en onze internationale collega's van FloralDaily waren op de beurs om een fotoreportage te maken. En hier is ie dan.

Bekijk de fotoreportage hier.


Antonio dos Santos van Havatec, toont de nieuwe ontblader machine; Stef Veenhof en Hans Könst van Könst Alstroemeria: team IAA Fresh; en Emiel van Tongerlo, Zabo Plant

Positieve sfeer
Wat opviel tijdens de beurs is de positieve sfeer. De prijzen op de klok waren goed en men -voornamelijk de rozenkweker - is optimistisch richting Valentijnsdag. Net als vorig jaar valt het op een doordeweekse dag, een woensdag en historisch gezien zijn de verkoopcijfers hoger. Daarnaast verwelkomde de beurs veel nieuwe bezoekers uit Amerika, China en het Midden Oosten. Ook de organisatie was zeer tevreden. "Als de beurs volgend jaar weer zo verloopt, zou ik er nu al voor willen tekenen", zegt organisator Dick van Raamsdonk. Volgens hem is de beurs op alle fronten naar een hoger niveau getild. "De beurs is groter, we ontvingen meer bezoekers en de kwaliteit van de bezoekers is hoger".

Verder groeien
Van Raamsdonk is zeer tevreden, maar ziet altijd mogelijkheden voor verdere groei. "We willen blijven werken aan de variatie van ons aanbod. De beurs heeft zich over de laatste jaren ontpopt tot een echte snijbloemenbeurs, dus volgend jaar willen we nog meer bedrijven uit deze sector en uit verschillende landen ontvangen." Volgend jaar zullen er dan ook meer landen met paviljoens deelnemen, waaronder een VS paviljoen waar kwekers uit Californië hun producten zullen presenteren.

Bekijk de fotoreportage hier.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven