Schot in nieuwbouw Luiten Kwekerijen

Tholen - Na een kleine 5 maanden is het einde toch echt in zicht. Ten opzichte van juni, toen de eerste palen de grond ingingen, staat de loods inmiddels en verrijst ook langzaam de kantoor/kantine. Ook zijn de vier docks voor het transport gestort, net zoals het dock voor de binnenkomende zee containers.In januari dit jaar is Luiten Kwekerij aangevangen met de directe import van Yucca hout uit Guatemala. "Reden om dit te doen, is om de lijnen zo kort mogelijk te houden en de kwaliteit zo goed mogelijk te kunnen waarborgen", vertelt Sander Kerklaan. "De containers worden straks gelost in onze eigen quarantaineruimte. In de waterruimte zijn 2 silo’s geplaatst voor het schoonwater en drainwater. De voorbereidingen voor de technische ruimte en ketel worden de komende weken afgerond."In de kwekerij zelf is het grootste verschil gemaakt. De scherminstallatie, elektra en verwarming zijn gemonteerd en het beton van de eerste afdelingen en het hoofdpad is gestort. In week 47-49 moet ook dit voltooid zijn.

Qua intern transport zullen wij gaan werken met een inductiebaan. Hierdoor zullen wij flexibeler zijn dan met de kettingbaan die in de oude kwekerij ligt. We zullen onze werkwijze daar wat op moeten aanpassen, maar van de andere kant biedt dit meer mogelijkheden.


 
In week 52 zullen in de nieuwe kwekerij de eerste Yucca's gepoot worden. De planning is om in januari, net voor het begin van het nieuwe seizoen, te gaan verhuizen.

Door de verhuizing naar een grotere en modernere kwekerij zal Luiten jaarrond het complete Yucca aanbod leverbaar hebben. "Wij zien meer mogelijkheden in het vergroten van het assortiment maar ook met het verwerken van de grotere orders, wat nu veel buitenshuis gebeurd."Aan de Hoefslag te Pijnacker realiseert Luiten Kwekerij een nieuwe kas van 3 ha (er staat 1,8 ha), waarmee het de handel in Mediterrane producten flink kan opschroeven. Zeker met het oog op steeds grote wordende orders, was ook behoefte aan een grotere verwekingsruimte. Deze is ook in aanbouw en meet 3.000 m2. In stand D.13 op de Trade Fair laat de kweker u graag zien wat er de afgelopen maanden allemaal gebeurd is. Van harte welkom even aan te lopen!Voor meer informatie:
Luiten Kwekerij
Sander Kerklaan
Anjerweg 4b
2665 LN Bleiswijk
010 521 36 43
T: 010 521 36 43
F: 010 522 00 99
M: 0623 48 08 22
E: sander@luitenkwekerij.nl
www.luitenkwekerij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven