Dümmen Orange en HAS ontwikkelen lesprogramma voor kwekers

Dümmen Orange en HAS Hogeschool hebben samen een lesprogramma ontwikkeld en gelanceerd, gericht op de internationale farmspecialisten van Dümmen Orange. Het doel van dit programma is om zowel talenten als productiemanagers te trainen. Alle deelnemers uit 9 landen zijn voor hun examen geslaagd en hebben hun certificaat ontvangen.Veertien kwekers zijn gedurende een jaar opgeleid om hun kennis en vaardigheden op het gebied van sierteelt verder te ontwikkelen. Ze leerden over het vinden van kernoorzaken, experimenteerden met oplossingen, leerden over samenwerking en de theoretische kant van de plantenteelt. Ook bezochten zij klanten in Duitsland en Nederland. Deelnemer Mirjam Mkuki (Dümmen Orange Tanzania) zegt: ”Ik wil Dümmen Orange bedanken voor deze kans. Ik heb het afgelopen jaar zoveel geleerd en ik pas het al direct toe in mijn dagelijks werk. De nieuwe kennis die ik gekregen heb over plantfysiologie, lichtreacties, meststoffen en microklimaten helpen me om een beter product te telen voor onze klanten.”

Het idee en de ontwikkeling van dit studieprogramma is afkomstig van Bert Kuyper (Dümmen Orange Operations Advisor Oost-Afrika). Bert is erg trots op het resultaat: “Het is mijn ambitie om onze telers te helpen zich persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. We produceren hoogwaardige producten en we moeten beter begrijpen hoe we mogelijke problemen kunnen voorkomen en oplossen. Ons bedrijf wordt duurzamer wanneer we investeren in onze talenten en het management. Het geeft mij ook de kans om mijn kennis en ervaring met hen te delen. ‘Elke dag excelleren’ is één van de Dümmen Orange waarden. Het laat zien hoe we onze collega's, systemen en klanttevredenheid helpen verbeteren door het elke dag beter te doen. Ik ben onder de indruk van hoe ze de kennis oppikken en hoeveel positief effect dat nu al heeft op onze teeltactiviteiten.”

De eindpresentatie en de lessons learned werden gepresenteerd aan Biense Visser (CEO Dümmen Orange), gevolgd door het maken van een groepsfoto. Volgend jaar wordt een nieuwe groep collega's uitgenodigd voor het studieprogramma, in samenwerking met HAS Hogeschool.
 
Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven