Ronald Begelinger, Patron Agri Systems Group

"Waterzuiveringsregels zijn een kans, geen last"

Tholen - Het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen is de laatste jaren flink terug geschroefd. Deels op initiatief van de sector en deels gedwongen. Dat laatste kan lastig zijn voor de telers. Eén van de belangrijkste redenen voor deze strakkere wetgeving is de aandacht voor de waterkwaliteit.Ronald Begelinger, Patron Agri Systems Group: "De nieuwe richtlijnen rondom waterzuivering zouden het tij (van nog verder terugdringen van chemie) kunnen doen keren. Als de kwaliteit van het oppervlaktewater stijgt, door de nieuwe aangeboden oplossingen, is er minder noodzaak om chemie verder aan banden te leggen."

Hij vervolgt: "Dat zou voor veel telers een opluchting zijn. Het is lastig, bijna onmogelijk, om plagen en ziektes buiten de deur te houden als er nog minder gewasbeschermingsmiddelen toegelaten zijn."De Apollo Plus van Patron, te vinden op de lijst van de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG).


Plagen kosten kilo's
Ronald:"Eigenlijk zijn de nieuwe waterzuiveringsregels dus als een kans te zien. En niet als een last. De tuinbouw is ermee geholpen, als plagen en ziektes goed kunnen worden bestreden. Dat kost nu kilo's. Anderzijds snap ik de afwachtende houding van de telers ook heel goed."

Waterkwaliteit heeft mondiale aandacht. Water wordt schaarser. In België gaat de kwestie rondom waterzuivering nu ook spelen. Patron Agri Systems Group krijgt de eerste vragen al binnen. Er wordt verwacht dat de rest van Europa ook zal gaan volgen in deze wetgeving.

Voor meer informatie:
Patron Agri Systems Group
Ronald Begelinger
ronald@patronagrisystems.nl
Aartsdijkweg 9-11
2676 LE Maasdijk
Telefoon: 0174 517 161

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven