Gouden plakken voor veredelingsprestaties HBA op IGA Berlin 2017

Bij de afsluiting van de IGA Berlin op 15 oktober heeft Hydrangea Breeders Association (HBA) de 'Staatsereprijs in Goud' ontvangen voor de beste veredelingsprestatie. Met maar liefst vijf gouden medailles voor individueel bekroonde noviteiten was HBA veruit koploper van alle inzenders voor de noviteitenkeuringen van de binnententoonstellingen op de IGA Berlin.

De Gouden medailles werden behaald met Double Pink, Green Lips, Curly Sparkle Hot Pink, Ice Girl en Caipirinha. Met ondersteuning van Baumschule Artmeyer zijn de planten tijdens de IGA gezamenlijk gepresenteerd.


Jürgen Gerdvordermark van Kötterheinrich (midden) ontvangt namens HBA de Staatsereprijs uit handen van Clemens Neumann (Directeur-Generaal Ministerie van Voedsel en Landbouw) en Jürgen Mertz (ZVG).

Hydrangea Breeders Association is een samenwerkingsverband tussen veredelaar Agriom (De Kwakel), Kötterheinrich (Lengerich) en Heuger (Glandorf) en ontwikkelt hortensia’s voor de kamer-, tuin- en snijcultuur.

De tweejaarlijkse Internationale Tuinbouwtentoonstelling is het belangrijkste tuinbouw- en consumentenplatform in Duitsland. Met de Staatsereprijs stimuleert en bekroont het Duitse Ministerie van Voedsel en Landbouw bijzondere veredelingsprestaties.

Voor meer informatie: www.hydrangeabreeders.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven