Bekende gezichten bij nieuwkomers in Hillenraad100

Met nog twee weken te gaan naar het Hortigala van het Jaar begint de spanning op te lopen. Nieuwkomers in de Hillenraad100 en op het Hortigala zijn dit jaar in alfabetische volgorde Beekers Berries, Dijk van Dijk, PB techniek, Saint-Gobain Cultilène Nederland, Stolze en Van der Lugt Lisianthus.

Ter gelegenheid van de bekendmaking van de 15e editie van de Hillenraad100 hebben bedrijven die dit jaar in de lijst staan inmiddels de uitnodiging ontvangen voor het Hortigala van het Jaar. Lucas Vos van Royal FloraHolland: ‘Royal FloraHolland is trots om mede-gastheer te zijn van het Hortigala 2017 waar toonaangevende Nederlandse ondernemers uit de tuinbouwsector, die nationaal en internationaal actief zijn, samenkomen. Royal FloraHolland ondersteunt de Hillenraad in het erkennen en benoemen van goed tot uitmuntend ondernemerschap in de (glas)tuinbouwsector.’

Modelaanpassing Hillenraad100
Beekers Berries, Dijk van Dijk, PB techniek, Saint-Gobain Cultilène Nederland, Stolze en Van der Lugt Lisianthus zijn de bedrijven die nieuw dit jaar een plek hebben verworden in de Hillenraad100, die dit jaar een nieuw beoordelingsmodel kent. De belangrijkste toevoeging is de zogenaamde peer-group, een groep van 40 professionals die hun oordeel hebben gegeven over de top 120 bedrijven uit tuinbouwsector. Ook kent het nieuwe model grotere waarde toe aan de groei van de onderneming.

‘De sector groeit weer als vanouds. Na tien jaar van moeizame vooruitgang lijkt het jaar 2007 geëvenaard te worden. Anders dan toen, draait het nu vooral om groeisnelheid en marktverbinding. Is de onderneming groot genoeg voor de toekomst, heeft het een stevige positie in het netwerk van samenwerkende onderneming en bij welk nieuw (verkoop) platform ga je aansluiten’, aldus Martien Penning van Hillenraad.

Breder, eigentijdser en actueler
Om de lijst eigentijdser en actueler te maken, is dit jaar een peergroup toegevoegd in aanvulling op het onderzoek door Hillenraad100 en de beoordeling door het Expertcomité. Veertig mensen uit de sector vormen een brede vertegenwoordiging en hebben gezamenlijk ruim 500 reviews gegeven. Zij hebben ondernemingen beoordeeld op 6 criteria waarmee ruim 3.000 waarnemingen zijn toegevoegd. Het Hillenraad100-model is weer helemaal aangepast aan de tijd door de kwalitatieve beoordeling van de peergroup, samen met de ontwikkeling van de kwantitatieve bedrijfskentallen, de ebitda-groei en de industry footprint. Dit zijn de nieuwe pijlers van het model.

Op 3 november wordt de nieuwe lijst bekend gemaakt.

Voor meer informatie:
Hillenraad100
ABC Westland 127
2685 DB Poeldijk
+31 174 610 438
info@hillenraad100.nl
hillenraad100.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven