Assortiment siergrassen steeds groter

Tijdens CNB siergrassenweek organiseerde LTO Glaskracht Nederland samen met CNB een vakmiddag.

Siergrassen winnen de laatste jaren enorm aan populariteit, zowel voor potcultuur, tuinplant als voor snijteelt. Grassen zijn de laatste jaren veelal in boeketten terug te vinden en maken zeker in het najaar de boeketten fleurig. Boeketterieën en online handelaren zoals Bloomon maken hier gretig gebruik van.Een rondgang op het bedrijf van Ton Meiland liet de bezoekers een vollegronds teelt van grassen zien in grote diversiteit. Op 2,5 hectare worden grassen geteeld geschikt voor potcultuur en snijteelt. Met relatief fijn plantmateriaal groeit dit in één seizoen uit tot goede afleverbare planten.

In de keuringszaal van de CNB stond een uitgebreid sortiment grassen zowel voor de snij als pot, alwaar goede discussies begonnen over de nieuwe variëteiten.

Ook vanuit de bloemenhandel was er deze middag veel interesse omdat men zich met dit product uitstekend kan onderscheiden. “Het assortiment breidt snel uit,” aldus Marcel Salman (CNB) tijdens zijn presentatie. “Vooral bij Panicum (Dallas Blue), Pennisetum (Viridencens, Magic, Red Head) en Miscanthus (Vanilla, Punktgenen kleine Silberspinne) zien we interessante uitbreidingen. De teelt van siergrassen is volwassen geworden met de verwachting van nog veel meer mooie nieuwe variëteiten de komende jaren."

bron: LTO Glaskracht Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven