Verhuizing en nieuwe directeur voor Eurofins Agro

Mark van den Heuvel is per 1 oktober de nieuwe directeur van Eurofins Agro in Wageningen. Hij volgt Martin Vervoorn op die het bedrijf vanaf 2012 leidde. Vervoorn gaat de internationale groei binnen het Eurofins Agro aanjagen. Dat is niet de enige verandering voor het bedrijf. De PlantDoctors en het Glastuinbouw Adviescentrum van Eurofins Agro in het Westland verhuizen van de Demokwekerij in Honselersdijk naar het World Horti Center in Naaldwijk. De nieuwe naam van deze vestiging is Eurofins Agro Horti Expert Center."Bij het Horti Expert Center kunnen telers terecht voor alle vragen over plantenvoeding en plantgezondheid", laat Eurofins Agro weten. "Onze PlantDoctors helpen hen daar verder. Zij stellen een eerste diagnose en zo nodig sturen zij het plantmateriaal voor verder onderzoek naar het gespecialiseerde laboratorium in Wageningen. De teler ontvangt zo spoedig mogelijk een rapport met een omschrijving van het probleem plus een op de situatie toegespitst advies. "

Directiewisseling
Voor het bedrijf als geheel staat er bovendien een directiewisseling op stapel. Dit past in de strategie van Eurofins Agro om zowel operationeel te innoveren als internationaal te groeien. De nieuwe directeur, Mark van den Heuvel, heeft ruime directie ervaring opgedaan bij Nederlandse productiebedrijven in een internationale setting. “Ik ben een bouwer die de prachtige locatie van Eurofins Agro in Wageningen graag naar de volgende fase brengt. Mijn ervaring in het stroomlijnen van productieprocessen en het toepassen van LEAN-principes, komt daarbij goed van pas,” aldus Van den Heuvel. “De klant zal dat ervaren in een nog betere leverbetrouwbaarheid en modernisering van de dienstverlening.”

Internationale groei
Na een periode van overdracht gaat Martin Vervoorn zich richten op de internationale groei van Eurofins Agro. In Europa heeft Eurofins Agro marktposities in onder andere Scandinavië, Duitsland, België, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. “Er is echter nog een wereld te winnen”, zegt Vervoorn. De kennis en kunde die vanuit al deze landen samenvloeit in één bedrijf, is – ook voor de Nederlandse boer en tuinder - een ideale basis om op door te bouwen. “Ik verwacht dat door toenemende schaalgrootte en steeds strengere productie-eisen rond voedselveiligheid en milieu de vraag naar data met gerichte advisering toeneemt. Eurofins Agro stelt zich tot doel ondernemers bij die ontwikkelingen te ondersteunen. Ik vind het een voorrecht om vanuit Wageningen – het hart van de internationale landbouw – daaraan bij te dragen.”

Voor meer informatie:
Eurofins Agro
www.eurofins-agro.com

Eurofins Agro Horti Expert Center
Met ingang van 16 oktober is het nieuwe adres van Eurofins Agro Horti Expert Center: World Horti Center, Europa 1, 2672 ZX Naaldwijk. Ook kunnen monsters voor bijvoorbeeld bemestingsonderzoek (grond, substraat, voedingsoplossingen, uitgangswater en gewas), microbiologisch onderzoek, residu-onderzoek en RHP-RAG bij het Eurofins Agro Horti Expert Center worden afgeleverd.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.