Florismart lanceert nieuw bloemenplatform

Op 30 september heeft Florismart een nieuwe website gelanceerd waarop kwekers en exporteurs handel kunnen bedrijven met bloemisten. De software voor dit bloemenplatform is naar eigen zeggen nog nooit eerder geproduceerd/gelanceerd in de bloemenindustrie.Florismart is, eveneens naar eigen zeggen, het eerste bedrijf dat erin geslaagd is een werkend handelsplatform te bouwen met zelf ontwikkelde software. Het nieuwe platform heeft veel nieuwe ‘features’, wat het voor leveranciers en voor bloemisten makkelijker maakt zaken met elkaar te doen en ze dichter bij elkaar brengt.

Het oorspronkelijke idee om Florismart op de richten kwam voort uit de frustratie dat, vergeleken met supermarkten en andere grote spelers, onafhankelijke bloemisten globaal gezien veel meer betalen voor hun bloemen. Grote spelers als Topbloemen hebben grote koopkracht en kunnen onderhandelen over prijzen omdat ze bulkaankopen doen. Florismart’s bloemenplatform laat onafhankelijke bloemisten die op het platform kopen een vergelijkbare koopkracht creëren. Zo kopen ze als collectief en ziet de leverancier hen als één grote klant.

Steve France, CEO over het nieuwe platform en over Florismart’s positie in het algemeen: “Deze nieuwe ontwikkeling is de meest spannende vooruitgang voor Florismart tot nu toe. We ondersteunen bloemisten in het beter runnen van hun bedrijven en met dit nieuwe platform zijn we hier nog beter toe in staat. We zorgen ervoor dat bloemisten efficiënter kunnen inkopen, bieden hen inzichten in hun bedrijf en hebben een community gecreëerd die voor de start van Florismart nog niet bestond.”

Edwin van Verseveld, Technisch Project Manager, leidde het team dat de software heeft gebouwd. Edwin over het platform: “Gedurende het proces hebben wij onze focus gelegd op snelheid, veiligheid en eenvoud. Het resultaat is een platform op maat gemaakt voor de professionele bloemist. Gemakkelijk in gebruik en een helpende hand voor de bloemist in elk aspect van zijn/haar bedrijf.”

Kwekers en exporteurs die de mogelijkheden tot eventuele samenwerking willen bespreken, zijn welkom om contact op te nemen met Florismart. Ook verwelkomt Florismart nu Nederlandse bloemisten op het platform. Waar er eerder alleen handel werd bedreven in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, kunnen bloemisten binnenkort in Nederland ook bij Florismart bestellen. Nederlandse bloemisten kunnen zich vanaf nu registreren.

Neem een kijkje op: www.florismart.com/nl/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven