Star & Van der Gugten neemt De Rijcke over

Het Nederlandse groothandelsbedrijf Star & Van der Gugten heeft de aandelen overgenomen van het Belgische groothandelsbedrijf De Rijcke bvba. Er waren al nauwe banden tussen de twee ondernemingen, die hun klanten op dezelfde wijze benaderen. Bart en Sophie de Rijcke menen dat deze stap optimale kansen biedt op de uitbouw van hun in Wetteren (bij Gent) gevestigde bedrijf. Star & Van der Gugten ziet in Belgiƫ nieuwe afzetkansen, aldus directeur Henny van der Gugten.

De Rijcke bvba is een cash & carrybedrijf voor bloemen en planten. Het bedrijf biedt haar klanten de mogelijkheid om dagvers producten in te kopen, die ze dan later op de dag in Wetteren kunnen afhalen.

Star & Van der Gugten heeft cash & carry bedrijven in Nederland (of participeert daarin) en levert aan bloemisten en groothandelaren via een webshop en vanuit de hoofdvestiging op Royal FloraHolland Rijnsburg.

Beide bedrijven onderscheiden zich door hun aandacht voor nicheproducten. Star & Van der Gugten heeft daarvoor zelfs een aparte dochteronderneming, My-Blush. De Rijcke bvba betrok al producten van My-Blush. Dat wordt vanaf nu alleen maar meer, zodat nog meer bijzondere bloemen onder handbereik komen van de Nederlandse en de Belgische bloemist.

Voor de klanten van De Rijcke bvba verandert er niets, voor klanten van Star & Van der Gugten (uiteraard) ook niet. De medewerkers blijven in dienst en de werkwijze (zowel commercieel als logistiek) blijft gehandhaafd. De werkwijzen van beide bedrijven kwamen al sterk overeen.

De naam van De Rijcke bvba blijft bestaan. De dagelijkse leiding van het bedrijf komt in handen van Wout van der Gugten (die in Belgiƫ gaat wonen). Voor de Belgische klanten betekent dit, dat er korte lijnen blijven tussen hen en de directie van Star & Van der Gugten. Bart en Sophie de Rijcke blijven nog bij de onderneming betrokken om te zorgen voor een geruisloze overgang.

Voor meer informatie:
Star & van der Gugten
Laan van Verhof 3
2231 BZ Rijnsburg
T: 071 34 20 910
F: 071 34 20 930
verkooprijnsburg@starvandergugten.nl
www.starvandergugten.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven