Ernstige problemen met bollenimport Yunnan

Tholen - Directieleden en medewerkers van drie belangrijke bollenimporteurs uit de provincie Yunnan, China, zijn door de autoriteiten opgepakt voor het niet afdragen van btw. Dat meldt Anthos op aangeven van enkele van haar leden.

Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk behalve dan dat de Nederlandse ambassade bovenstaande bevestigt. Deze geeft aan de zaak te onderzoeken en hoopt z.s.m. meer duidelijkheid te geven.

Yunnan is een belangrijke provincie voor de import van bollen naar China. Momenteel is deze handel volop in beweging, aldus een zegsman van Anthos. Cijfers zijn niet voorhanden en schattingen wil men niet geven, maar vermoedelijk gaat het om tientallen containers.

Waar die nu zijn en wat daarmee gaat gebeuren, is eveneens onduidelijk. Anthos kijkt naar de mogelijkheden zendingen te 're-routen' of anderzijds naar (financiƫle) oplossingen te zoeken. Veel meer dan dat kan men niet doen: het betreft immers een strafrechtelijke zaak in een vreemd land, waarbij men bovendien nauwelijks inzicht heeft in de zaak zelf.

China is een grote (en groeiende) afnemer van bollen. De wereldwijde handel hierin wordt gedomineerd door een handjevol Nederlandse partijen. De containers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Zuid-Amerika en Oceaniƫ.


Op de foto een cargo trein ergens tussen Tilburg en Chengdu (bron: Agroberichten Buitenland)

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven