Student Lindy Zijpveld wint voorronde VBW Flowercup in Venlo

Op dag één van najaarsshow ‘A Different Winter’ bij FloraZON in Venlo vond de eerste voorronde van de VBW Flowercup plaats. Een vakwedstrijd voor bloemisten, waar ook studenten aan mee mogen doen.Het was spannend in Venlo. De prijsuitreiking werd een uur uitgesteld vanwege extra juryberaad. Wedstrijdleidster Linda Eijsing gaf aan dat de verschillen minimaal waren en de jury uiterst zorgvuldig te werk moest gaan. Daarbij waren mooie lovende woorden voor de inzendingen.

Na de opgebouwde spanning volgde een verrassende uitslag: derdejaarsstudent Lindy Zijpveld behaalde met 81,33 punten de eerste plaats. Vlak gevolgd door Bram van Lierop, die tweede werd met 80,83 punten. Ook de nummers 3 t/m 6 gaan door naar de landelijke finale en daar mogen dus ook Martijn Verberne, Oeschi Vermeulen, Jonas de Vestel en Anita Geurts aan deel gaan nemen.Alle 58 arrangementen zijn vandaag nog te bekijken op de tweede dag van najaarsshow A Different Winter. Deze show is vandaag nog te bezoeken van 16.00 – 22.00 uur. Naast de Flowercup zijn er shows met arrangeurs Mehmet Yilmaz en Joyce Brueren en doorlopende demonstraties van Dini Holtrop en Esther Wijenberg.

Plantengoeroe Mama Botanica geeft boeiende presentaties over planten: de trend Urban Jugle en hoe we jongeren weer enthousiast krijgen om planten te kopen. Bloemisten mogen onder de bezielend leiding van arrangeur Tim van Leipsig ook zelf aan de slag in het Bouquet Tales Flowerlab en zijn van harte welkom voor een drankje in het VBW bloemisten café.Meer informatie is te lezen op www.florazon.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven