Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vasteplantenteler Lucassen ontvangt certificaat ‘PlanetProof’

Tijdens een spuitlicentiebijeenkomst voor plantenkwekers heeft Mts. Lucassen uit handen van Henk Raaijmakers, voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten, donderdag 14 september het certificaat ‘on the way to PlanetProof’ ontvangen. Volgens Pieter Lucassen is daar veel inspanning voor verricht en is hij er ook trots op dat het is gelukt. PlanetProof is de internationale naam voor Milieukeur. Mts Lucassen kweekt op ca. 60 hectare vaste planten, die voor drie kwart voor de export zijn bestemd.



Mts Lucassen is gevestigd in Afferden, langs de Maas, nabij het natuurgebied de Maasduinen in Noord-Limburg. Mede vanwege die ligging is gewerkt aan een duurzame teelt, waaronder bodemverbeterende maatregelen, de inzet van nuttige bijen en insecten en plantversterkende maatregelen waardoor niet of nauwelijks chemie nodig is om schadelijke schimmels en insecten te bestrijden. Volgens Lucassen is dat belangrijk voor klanten, maar ook om de omgeving te laten zien dat het bedrijf duurzaam werkt. Daarover kunnen nog wel eens misverstanden ontstaan, aldus Lucassen: ”Als we met de spuitmachine rijden is het vaak om compostthee te spuiten, maar de omgeving ziet niet wat er in de spuittank zit.”

Voor meer informatie:
www.milieukeur.nl
www.vasteplantenkwekerijmtslucassen.nl
Publicatiedatum: