Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Koppert en Henri Oosthoek krijgen koninklijke onderscheiding

Lintjes voor directeuren jubilerend Koppert

Na het bezoek van Koning Willem-Alexander op donderdag kreeg het 50-jarig jubileum van Koppert Biological Systems vrijdag nog een extra koninklijk tintje. Directeuren Paul Koppert en Henri Oosthoek werden verrast met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester van Lansingerland, Pieter van der Stadt, onderscheidde Koppert en Oosthoek vrijdagavond tijdens het jubileumfeest voor de medewerkers.

“Jullie grote inzet voor de samenleving en de maatschappij vanuit de wil om zinvol werk te verrichten, is niet onopgemerkt gebleven. Paul en Henri, voor jullie bijdrage aan de samenleving heeft het Zijne Majesteit behaagd jullie te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau”, klonk het in de speech van de burgemeester.



Het familiebedrijf startte vijftig jaar geleden met de gedachte om de zogenoemde ‘plaaginsecten’ die gewassen aantasten, te bestrijden met natuurlijke vijanden in plaats van met chemische middelen.

De neven hebben volgens de burgemeester samen met hun neef en broer Peter Koppert de biologische gewasbescherming wereldwijd op de kaart gezet.
Paul en Henri begonnen beide in de jaren zeventig bij het familiebedrijf. Henri Oosthoek is een groot deel van zijn carrière bij Koppert Biological Systems verantwoordelijk geweest voor de hommelkweek. Met als resultaat de grootste hommelproductie ter wereld. Oosthoek zet zich daarnaast in voor de acceptatie van een voedselveilige productie wereldwijd. “Je hebt een belangrijke bijdrage geleverd aan het feit dat duurzame geïntegreerde gewasbescherming de norm is geworden in binnen- en buitenland. Een bruggenbouwer vanuit de overtuiging dat het bevorderen van de gezondheid van gewassen bijdraagt aan het bevorderen van de gezondheid van mens en natuur”, aldus de burgemeester.

De burgemeester loofde Paul Koppert om zijn overtuigingskracht die hij in de begin jaren nodig heeft gehad om de eerste klanten en distributeurs te overtuigen van het nut van biologische gewasbescherming. “Die overtuigingskracht komt ook tot uiting in jouw geloof dat het introduceren en produceren van natuurlijke oplossingen om goed onderzoek vraagt. Een investering die in jouw visie voorrang krijgt boven commerciële belangen. Tot op de dag van vandaag maak jij je hard voor het investeren in innovatie”, zei de burgemeester.

De mannen hebben de onderscheiding niet alleen gekregen voor hun professionele bijdrage. Maar ook voor hun maatschappelijke betrokkenheid. Zo zijn Oosthoek en Koppert de grondleggers van de Stichting Christian Childcare Programme. De stichting maakt het kansarme kinderen in Oeganda sinds 1981 mogelijk om basis- en beroepsonderwijs te volgen. “Daarnaast bekommeren jullie je om het plaatselijke verenigings- en kerkenwerk met het oog voor de individuele mensen en met hart voor de sociale gemeenschap. Kenmerkend is jullie grote verantwoordelijkheidsgevoel voor de minder bedeelden. Onbaatzuchtig en met een groot hart”, klonk het slotwoord van de burgemeester.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: