Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

80.000 Cannova's kleuren Wenen

Deze zomer sieren maar liefst 80.000 Canna Cannova's de stad Wenen. Het stedelijk groenbeheer heeft de exotische verschijning van veredelaar Takii dit jaar in het zomerassortiment opgenomen. Volmary was verantwoordelijk voor het leveren van het hoge aantal jonge planten aan de Weense stadskwekerij. Takii en Volmary namen samen een kijkje in de wereld van een niet alledaagse order.



Rotondes, perken, borders en parken, Canna Cannova ‘Orange Shades’ is niet te missen in de wereldstad aan de Donau. De populaire Canna van Takii maakt onderdeel uit van een divers en kleurrijk zomerassortiment dat met zorg is samengesteld door het team dat verantwoordelijk is voor het stedelijk groenbeheer. Volmary kreeg de opdracht om 80.000 jonge planten te leveren aan de stadskwekerij. “Dit is heel bijzonder! Ik ben dan ook trots dat wij deze opdracht hebben mogen verzorgen,” aldus Andreas Glathe, vertegenwoordiger bij Volmary.



Cannova voldoet aan criteria
Afgelopen week kwamen een aantal representanten van Takii Europe, Volmary en de Gemeente Wenen bij elkaar. De ontmoeting vond plaats in “Hirschstetten”, een van de vele stadstuinen. In deze openbare tuin met een oppervlakte van 60.000 m² worden alle potentiële kandidaten voor een seizoensassortiment getest. Robert Honeder, een bevlogen tuinman van de gemeente, onderbouwt waarom Canna Cannova aan de criteria voldoet en daarom de voorkeur geniet: “In mei beplanten wij de stad met het zomerassortiment. Een Canna die dan al knoppen heeft, vroeg bloeit en herbloeit heeft een hogere én langere sierwaarde. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar variëteiten die weinig onderhoud nodig hebben. Cannova is voor ons de standaard.” Zijn collega Stefan Wessely vult daarop aan: “Het assortiment moet een ‘weide karakter’ belichamen: luchtig, speels, beweeglijk en met verschillende hoogtes.” De dynamische Cannova blijkt een perfecte match te zijn.



Openbaar groen als podium voor bewustwording
Steeds meer gemeenten kiezen voor een groenere invulling om bij te dragen aan een gezonde, duurzame en klimaatbestendige leefomgeving voor haar inwoners. Een beperkt en traditioneel assortiment van ‘gemeentegroen’ maakt plaats voor een bonte mengeling van nieuwe variëteiten waar een strategisch plan achter schuilt en waarbij aspecten als stadsimago, functionaliteit en educatie een grote rol spelen. Wenen is sinds jaar en dag voorloper op het gebied van een actief ‘groenbeleid’. Ook wordt er in de Oostenrijkse hoofdstad wordt er veel aandacht besteed aan de bewustwording van het belang van een natuurrijke omgeving, met name bij de jonge generatie.



Takii Europe ziet na de interessante ontmoeting kansen om in samenwerking met gemeenten een educatief concept uit te werken. “Openbaar groen hoeft niet alleen als aantrekkelijk decor te dienen, maar kan een belangrijk podium worden met een educatief doel. Door kennis en middelen te bundelen kunnen we wellicht tot een innovatieve invulling komen die inwoners inspireert,” zegt Friederike van der Boon, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij de Japanse veredelaar.



In 2018 wéér Cannova in Wenen
Cannova ‘Orange Shades’ is dit jaar nog tot midden oktober te bewonderen. Volgend jaar zal Canna Cannova ‘Bronze Scarlet’, de rode variant met bronskleurig blad, de klassieke hoofdstad tooien. Meer informatie over deze unieke Canna serie is te vinden via www.cannova.info.


Voor meer informatie:
Takii Europe
Hoofdweg 19
1424 PC De Kwakel
T: +31(0)297-345 700
F: +31(0)297-345 658
www.takii.eu



Volmary GmbH
Kaldenhofer Weg 70
D-48014 Münster
Duitsland
www.volmary.com 
Publicatiedatum: