Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verplaatsingsregeling glastuinbouwbedrijven opengesteld van 18 sep t/m 16 okt 2017

Subsidie beschikbaar voor glastuinders die willen verplaatsen naar een intensiveringsgebied

Glastuinders en – telers uit de Bommelerwaard die hun bedrijf willen verplaatsen naar een tuinbouw-intensiveringsgebied (IG) kunnen daarvoor in aanmerking komen voor subsidie vanuit de provincie Gelderland (POP3). Voorheen kon voor het sprokkelen van paddenstoelenbedrijven geen subsidie worden ontvangen. Dit is nu wel zo.

Hoogte subsidie
In de periode van 18 september tot 16 oktober 2017 kunnen glastuinders subsidie aanvragen. Dit geldt voor tuinders die van plan zijn hun bedrijf in een intensiveringsgebied voort te zetten. De subsidie bedraagt maximaal € 1.000.000,- per aanvraag. De subsidie kan echter nooit hoger zijn dan het aantal te saneren vierkante meters, vermenigvuldigd met € 25 (voorheen was dit € 30 per vierkante meter). Er is voor deze tender een maximum budget van in totaal € 5.000.000,- subsidie beschikbaar.

Waarom deze subsidieregeling?
De provincie Gelderland stimuleert een toekomstbestendige glastuinbouw en vindt het daarom van belang dat er kaders zijn waarbinnen deze ontwikkeling kan plaatsvinden. Verplaatsen naar een intensiveringsgebied levert voor de bedrijven schaalvoordelen op. Bijvoorbeeld op het gebied van voorzieningen, infrastructuur en duurzaamheid (water, energie, verkeersveiligheid). Hierdoor kunnen bedrijven zich op de nieuwe locatie beter ontwikkelen. Er zijn twee glastuinbouwontwikkelingsgebieden in Gelderland: Bergerden – Huissen en de Bommelerwaard. Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard voert de herstructurering van de glastuinbouw uit in dit gebied.

Aanvraag indienen
Glastuinders kunnen een aanvraag indienen via www.gelderland.nl/subsidies. Daar is alle informatie te vinden. Ook kan er via deze link een aanvraag ingediend worden. Let op: deze informatie is vanaf maandag 18 september 2017 beschikbaar.

Publicatiedatum: