Selecta France gelanceerd als nieuwe joint venture

Selecta heeft een nieuw lid aan de Selecta One groep toegevoegd en wel het Franse Challet-HéraultNils Klemm, CEO van Selecta One: "De sector waarin we allemaal zaken doen is dynamischer en verandert sneller dan ooit. Dit is zowel een uitdaging als dat het mogelijkheden biedt, afhankelijk van onze plannen en hoe goed we deze uitvoeren. In dit opzicht hebben we - Nils en Per Klemm en Jean Pierre Challet, eigenaar van Challet-Herault - samen plannen gemaakt. Het was onze visie om een sterk, onafhankelijk familiebedrijf te creëren, een jonge plantenleverancier in het hart van Frankrijk."Binnen de Selecta One Group zal Selecta France zich richten op het leveren aan de Franse markt. Deze stap betekent een verdieping van de 10 jaar lange samenwerking tussen Challet-Hérault en Selecta One. Het onderstreept de gemeenschappelijke inzet om Franse producenten in de toekomst een nog uitgebreidere en aantrekkelijkere selectie te bieden, die speciaal is samengesteld om aan de behoeften van de Franse markt te voldoen, aangevuld met efficiënte variëteiten van internationaal bekende veredelaars.Selecta France is gevestigd in Cholet in het voormalige kantoor van Challet-Hérault. Met deze locatie is Selecta One de enige internationaal opererende veredelaar en jonge plantenproducent van siergewassen met hun eigen Franse jonge plantenproductie met een goede logistiek. Deze productie wordt aangevuld door een efficiënt netwerk van gespecialiseerde Selecta One bewortelingsstations. Daarnaast biedt Selecta France ongewortelde en weefselstekken en MiniRooter van de Selecta One moederplantlocaties.Jean Pierre Challet, algemeen directeur van Selecta France en eigenaar van Challet-Herault: "We blijven graag onze klanten bedienen met het bestaande gemotiveerde team dat in de Selecta France-vestiging in Cholet werkzaam is. De contactpersonen voor de verkoop, logistiek en de administratie blijven dus dezelfde. We zijn er zeker van dat door het contact met de Franse telers en het vertrouwen dat we in de loop der jaren hebben opgebouwd, in combinatie met de kracht van de Selecta One groep, we nieuwe mogelijkheden kunnen bieden aan de Franse markt."

Selecta France zal zich voor het eerst aan het publiek presenteren tijdens de Salon du Végétal in Nantes van 20 tot 22 juni 2017. 

Voor meer informatie:
Selecta One
www.selecta-­one.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.