Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Laat de Groen Label Kas u niet ontglippen"

Bloemen- en groententelers: vergeet u de fiscale voordelen van de Groen Label Kas niet? Ondernemers denken vaak dat ze hiervoor te klein zijn, dat het rompslomp geeft of het zich niet terugverdient. Maar dit klopt niet. Als het aanvraagtraject tijdig wordt opgestart en de aanvraag goed wordt ingediend, levert het interessante fiscale voordelen op.

Een Groen Label Kas moet aan strengere milieueisen voldoen op het gebied van klimaat, energie en waterkwaliteit- en kwantiteit. Kassen die het certificaat Groen Label Kas dragen, mogen deelnemen aan de overheidsregelingen MIA/Vamil. Bij Flynth hebben ze een aantal ervaren specialisten op dit gebied.

Wanneer interessant?
Als je als bloemen- en groenteteler investeert in je bedrijf, is het zeker interessant om te kijken naar de mogelijkheden van een Groen Label Kas. Zoals hyacintenteler Ruud van Noort uit Voorhout. Hij investeerde in een nieuw geautomatiseerd transportsysteem voor in zijn kas. Dankzij dit transportsysteem, een extra investering in de klimaatcomputer en een watersilo is de certificering rond.

Voor de certificering moet de kas aan een aantal vaste basiseisen voldoen. Deze eisen zijn net iets strenger dan de wettelijke eisen. Verder geeft de ondernemer zelf een aantal duurzaamheidspunten aan waarop hij extra wil investeren. Hier ligt ruimte voor maatwerk. Voor optimaal resultaat is het slim om tijdens het maken van de (bouw)plannen al rekening te houden met de Groen Label Kas-eisen.

De aanvraag
Als het plan klaar is, wordt door Flynth de aanvraag ingediend. Hiervoor werken zij samen met de twee onafhankelijke certificeringsinstanties MPS-Ecas en SGS. Na de tijdelijke certificering is het belangrijk dat de subsidies goed in de boeken en belastingaangiftes worden verwerkt. Hierbij schakelen ze over van de rol van adviseur naar die van accountant.

De laatste belangrijke stap is de tijdelijke certificering definitief maken. Dit gebeurt normaal gesproken na twee tot drie jaar. Tijdens die periode blijven ze de ondernemer volgen en monitoren zij het bedrijf. Een begeleidingstraject duurt gemiddeld 2,5 jaar.

Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
subsidiedesk@flynth.nl
088 – 236 77 77
www.flynth.nl
Publicatiedatum: