Kerstattenties voor getroffen Brabantse telers

De door het noodweer getroffen boeren en tuinders in een aantal ZLTO-afdelingen in Zuid-Oost Brabant krijgen deze kerst een kerstattentie.

Het gebaar is bedoeld om de boeren en tuinders in dit gebied een hart onder de riem te steken, nadat zij afgelopen zomer werden getroffen door zwaar noodweer. De attentie is mede mogelijk gemaakt door een particuliere donatieactie van Caroline van der Plas uit Deventer. Zij werd geraakt door het grote persoonlijke en financiële leed dat de boeren in dit gebied trof. Van der Plas kwam in actie toen staatssecretaris Martijn van Dam de gevolgen van het noodweer ‘geen ramp’ noemde.

‘Maar géén oogst, is in mijn ogen wél een ramp’, zegt Van der Plas. ‘Onze boeren en tuinders produceren ons voedsel en als dat voedsel niet geoogst kan worden of boeren zijn op een andere manier getroffen - bijvoorbeeld doordat daken en kassen zijn vernietigd - móet je zelfs van een ramp spreken. Mensen realiseren zich te weinig dat wij boeren en tuinders nodig hebben om ons elke dag van goed en veilig voedsel te voorzien.’

Lees meer op siris.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.