Presentator Klaas van Kruistum bezorgt gezinsopvang kerststerren

In aanloop naar de jaarlijkse Dag van de Kerstster op 12 december verraste presentator en TV-persoonlijkheid Klaas van Kruistum - bekend onder andere van KRO-NCRV programma’s als Zapplive, de Rekenkamer en zijn deelname aan Wie is de Mol? – de bewoners van gezinsopvang de Roggeveen in Amsterdam met honderden Kerststerren. Hiermee lieten Klaas van Kruistum en initiatiefnemer Stars for Europe, in samenwerking met stichting HVO-Querido, de gezinnen even hun zorgen vergeten en toverden ze de complete opvang om tot een waar kerstparadijs. Het initiatief is geïnspireerd door de traditie waarbij mensen elkaar op de Dag van de Kerstster een Kerstster cadeau geven om elkaar een warm hart toe te dragen en in het zonnetje te zetten rondom de feestdagen.


Klaas van Kruistum maakt kerststerdecoraties samen met de kinderen van gezinsopvang de Roggeveen

Mooie kerstherinneringen met de Kerstster
De Roggeveen is een 24-uurs opvang voor gezinnen die door diverse problemen niet thuis kunnen wonen en begeleiding nodig hebben om weer terug te keren naar een eigen woning. De opvang is de grootste in zijn soort in Nederland en biedt plek voor 50 gezinnen. Juist voor deze gezinnen is het van groot belang dat zij in een prettige omgeving worden opgevangen, ook tijdens de kerstdagen. Jeanet Boot en Glenda Achthoven van de activiteitenbegeleiding van HVO-Querido zijn dan ook erg te spreken over het gebaar: “Wij zijn ontzettend blij dat Stars for Europe gezinsopvang de Roggeveen heeft uitgekozen om zo'n bijzonder leuk project te organiseren. De kinderen en moeders verheugden zich bij voorbaat al enorm om aan deze activiteit deel te nemen en natuurlijk om Klaas te ontmoeten! Het was een dag om nooit meer te vergeten.”

De Dag van de Kerstster
Het initiatief is georganiseerd in aanloop naar de Dag van de Kerstster - dat jaarlijks plaats vindt op 12 december - en speelt in op het idee dat iedereen mooie herinneringen aan de kerstperiode verdient. Klaas van Kruistum staat volledig achter deze traditie: “In deze periode is het goed om even stil te staan bij alles wat je hebt. Niet voor iedereen is dit namelijk vanzelfsprekend. Ik vind het geweldig dat Stars for Europe mij in staat stelt op deze manier de families in de Roggeveen in aanloop naar de feestdagen een mooie herinnering te geven.“

Voor meer informatie:
www.stars-for-europe.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.