Wageningse studenten buigen zich over de duurzame bloembol

Zes masterstudenten van Wageningen University & Research zijn begin november gestart binnen het project "Het Nieuwe Verwerken" van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Zij gaan zich buigen over nieuwe duurzame technieken voor het verwerken van bloembollen en over hoe telers, handelaren en consumenten daar het beste over kunnen worden geïnformeerd. De studenten komen uit verschillende landen en van diverse masteropleidingen met expertises in plantenwetenschappen, biotechnologie, marketing en gedragswetenschap. Zij kunnen hierdoor een andere dimensie aan het project geven. De studenten zullen hun resultaten presenteren aan de partners binnen “Het Nieuwe Verwerken”.


Masterstudenten uit Wageningen. Vlnr: Mohamad Farkhan Mohamad Ishak, Elize Kleijbeuker, Niels van der Pijl, Lingli Xu, Sihao Zhang and Yi Zhao

Het doel van project Het Nieuwe Verwerken is om nieuwe, spannende en duurzame technieken te ontwikkelen voor het bewaren en verwerken van bloembollen zonder emissie van schadelijke stoffen. Het Nieuwe Verwerken staat voor een systeemsprong waardoor de sector voortaan op duurzame wijze uitval van bollen door ziekten en plagen voorkomen én kan voldoen aan de strenge eisen van exportlanden. Aan de doelstellingen van het Nieuwe Verwerken werken de volgende partners: Wageningen UR PPO Lisse, KAVB, Anthos, Machinefabriek Akerboom, Bright Spark, GMN en Greenport Duin- en Bollenstreek.


Voor meer informatie kan men terecht bij Barry Loman, Wagening Plant Research, PPO Lisse: T: 0252 462181

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.