Bedrijven in het zonnetje op Dag van de Ondernemer

Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, tevens lid van het dagelijkse bestuur van VNO-NCW en lid van de SER, bracht in het kader van de Dag van de Ondernemer een werkbezoek aan Codema Systems Group in Bergschenhoek. Dit bedrijf ontwerpt, produceert en installeert integrale systemen voor de glastuinbouw.MKB Nederland heeft vanaf 2016 elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot 'Dag van de Ondernemer'. Deze dag vindt plaats in de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. MKB-Nederland slaat op deze vrijdag de handen ineen met haar Belgische zusterorganisatie Unizo, de initiatiefnemer van de Vlaamse 'Dag van de Ondernemer'.

In dat kader hebben onderstaande personen op vrijdag 18 november 2016 een aantal ondernemers in het zonnetje gezet:
  • Premier Rutte,
  • Minister Kamp,
  • De staatssecretarissen Dekker, Klijnsma en Wiebes,
  • De fractievoorzitters Zijlstra, Mulder, Roemer en van de Staaij,
  • De Kamerleden Ziengs, Verhoeven, Monasch, Jacobi, Gesthuizen en Dijkgraag,
  • De heren Knot, Buijink en Landheer.
Tijdens een rondleiding sprak de heer Buijink met directeur Maarten de Jager onder andere over het financieren van innovatie en feliciteerde Codema Systems Group met ondernemerschap.

College Westland bij Debets Schalke
Op vrijdag 18 november heeft het Westlandse college van burgemeester en wethouders een bezoek gebracht aan modewinkel Ben's Fashion in 's-Gravenzande en kassenbouwer Debets Schalke in Monster. De bezoeken vonden plaats in het kader van de nationale Dag van de Ondernemer.

MKB Nederland heeft met ingang van dit jaar de derde vrijdag van november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. Tijdens deze dag worden vele activiteiten georganiseerd die er op gericht zijn ondernemers in de schijnwerpers te zetten. Met de bezoeken aan de twee ondernemers wilden de burgemeester en wethouders het belang van ondernemerschap in Westland onderstrepen en hun betrokkenheid bij en waardering voor Westlandse ondernemers tot uitdrukking brengen. De bezoeken waren georganiseerd in samenspraak met het bestuur van MKB Westland. Het college kreeg een kijkje in de keuken van beide bedrijven en er werd gesproken over ondernemen in Westland.

Jetta Klijnsma bij Koppert Cress
Bij Koppert Cress en Patijnenburg nam staatssecretaris Jetta Klijnsma een kijkje op de werkvloer.

"Veel ondernemers in de land- en tuinbouw maken gebruik van mensen met een beperking, die op die manier kansen krijgen om door te groeien," zei Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij Koppert Cress hoorde ze het verhaal over de gezondheid van directeur Rob Baan aan en even later, bij Patijnenburg, kwam ze opnieuw medewerkers van Koppert Cress tegen. De cressenkwekerij van Baan werkt al jaren samen met het sociale werkbedrijf. Lees meer over dit bezoek in het AD.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.