Kamervragen naar aanleiding van onrust op Oegandese vestigingen Royal van Zanten

NAV de vermeende 'grove schendingen van arbeidsrechten' op de productielocatie van Royal van Zanten in Oeganda zijn kamervragen gesteld. Roelof van Laar (PvdA) wil van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen, weten of zij op de hoogte is, of er nader onderzoek zal worden gedaan, in hoeverre de Nederlandse overheid bij de activiteiten van bloemenbedrijven ter lande betrokken is en of zij al iets kan melden over 'mogelijke consequenties voor Royal Van Zanten en eventuele andere Nederlandse bloemenbedrijven'.

Het bewuste artikel waarnaar verwezen wordt is deze. Medewerkers werden onwel na het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de kas, vermoedelijk omdat zij hierbij de gestelde veiligheidsprotecollen overtraden. "We doen er alles aan om dit soort situaties te voorkomen, maar als medewerkers veiligheidssignaleringen negeren en protocollen niet opvolgen wordt het een lastige situatieaanklachten", reageerde algemeen directeur van Royal van Zanten Henk Jacobs eerder al.

Klik hier voor meer informatie & achtergrond.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.