Cao Glastuinbouw in boekvorm

Bij alle leden van LTO Glaskracht Nederland viel vorige week het nieuwe cao-boekje op de mat. Werkgevers- en werknemersorganisaties stemden in juli 2016 in met een nieuwe cao voor de glastuinbouw.

De cao geldt voor 50.000 werknemers met een vast of tijdelijk dienstverband en gedeeltelijk ook voor uitzendkrachten die in de glastuinbouw werkzaam zijn. De looptijd van de cao sluit aan bij de vorige cao en is van 2 juli 2015 tot en met 30 juni 2018.

De belangrijkste aanpassingen in de cao zijn:
  • Een nieuwe vereenvoudigde arbeidstijdenregeling in de vorm van een jaarurenmodel en een nieuwe toeslagentabel voor overwerk en werk buiten de reguliere bedrijfstijd.
  • Een regeling voor bedrijven waar structureel op zondag wordt gewerkt alsmede de mogelijkheid van een weekrooster van vijf aaneengesloten dagen, inclusief zaterdag en zondag.
  • Een regeling voor seizoencontracten voor een aantal teelt en productie gebonden functies, waarmee wordt afgeweken van de ketenbepaling uit de Wet Werk en Zekerheid.
  • Uitzendbureaus mogen geen reiskosten meer in rekening brengen bij uitzendkrachten.
  • Afgesproken is dat werkgeverspartijen hun medewerking verlenen aan de reparatie van het derde WW-jaar overeenkomstig de afspraken die daarover in de Stichting van Arbeid zijn gemaakt. De premie voor de regeling komt ten laste van de werknemer.
  • Gedurende de looptijd van 3 jaar worden de lonen met in totaal 5% verhoogd.
  • Per 1 augustus 2016 zijn de lonen met 2,25% verhoogd.
  • De werkgeverspremie voor de seniorenregeling is per 1 juli 2016 verlaagd van 0,5% naar 0,25%.
Extra exemplaar
LLTB beschikt over extra exemplaren Leden die geen cao boekje hebben ontvangen en/of graag een of meerdere exemplaren willen hebben, kunnen een e-mail sturen aan Karin Ridderbeks: kridderbeks@lltb.nl o.v.v. Cao boekje Glastuinbouw, uw lidnummer, naam en adres. Beschikbaarheid zolang de voorraad strekt.

Werkgeverslijn land- en tuinbouw
Voor vragen over de cao en andere werkgeverszaken kunt u kosteloos gebruikmaken van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, telefoon 088 888 66 88 of kijk op www.werkgeverslijn.nl.

Bekijk hier de cao en de actuele lonen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.