Nederlandse innovatie in Vietnamese tuinbouw

Er is een groeiende vraag naar landbouwproducten in Vietnam en haar buurlanden. Vietnamese ondernemers hebben behoefte aan een hogere productiesnelheid en verbeterde voedselveiligheid en -zekerheid. Er zijn dus kansen voor Nederland voor de export van land- en tuinbouwkennis en -vaardigheden naar ontwikkelingslanden als Vietnam.Dong Thap
De agrarische sector in Dong Thap, een provincie in de Mekong Delta, groeit gestaag. Naast rijst en fruit teelt de provincie nu veel sierteeltproducten. Het als 'bloemendorp' bekende Sa Dec biedt een groot aantal bloemen en sierplanten. De telers kampen echter met kleinschalige productie, verouderde technieken en lage kwaliteit. De provincie Dong Thap wil daarom de agrarische sector ontwikkelen en verbeteren. Ze streven naar een hogere productie, meer agrarische kennis en verhoogde voedselveiligheid en -zekerheid.Land- en tuinbouw kenniscentrum
De doelen van de provincie Dong Thap kunnen met Nederlandse expertise worden bereikt. Demokwekerij Westland en Kenlog zullen samen een business model ontwikkelen voor een kenniscentrum met de naam Horticultural Agricultural Center of Excellence (HACE). Vanuit HACE zullen Nederlandse tuinbouwkennis, -expertise en -producten over worden gebracht om de agrarische sector in Dong Thap te verbeteren, rekening houdend met de behoeften van belanghebbenden en de plaatselijke omstandigheden middels een haalbaarheidsstudie. Al deze factoren zullen ook meegenomen worden in het ontwerp.


Irrigatie


Druppelirrigatie

Conclusie
Uit de haalbaarheidsstudie blijkt dat de bouw en exploitatie van het HACE in Dong Thap zeker commercieel haalbaar is. De kas wordt gefinancierd door de lokale overheid in Dong Thap en heeft een korte terugverdientijd. Ook zijn de bouw en exploitatie van het HACE in Dong Thap technisch haalbaar.In de provincie Dong Thap zijn tomaten, paprika's, komkommers en meloenen interessante en geschikte gewassen. Kalancho├ź is een geschikte plant en chrysanten zijn geschikte bloemen.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.