Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'nieuwe plekkie voor je stekkie'

Help meebouwen aan groene oase in Tropicana

BlueCity is gehuisvest in het voormalig Tropicana aan de Maasboulevard en is een broedplaats voor duurzame ondernemers die hun reststromen op elkaar aansluiten en zo bouwen aan een voorbeeldstad voor de circulaire economie. In onze circulaire voorbeeldstad wordt gewerkt met wat lokaal voorhanden is. Er wordt samengewerkt in plaats van geconcurreerd. Iedereen heeft hetzelfde doel: de afvalberg verkleinen door ‘afval’ als grondstof te zien en sociaal kapitaal opbouwen zonder de omgeving uit te putten.



BlueCity wil die circulaire voorbeeldstad graag zo groen mogelijk en zet daarom een planten inzamel actie op touw. Planten die mensen thuis hebben en die ze eigenlijk niet meer willen, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn, of te scheef, of buitenplanten die deze winter naar binnen moeten, maar waarvoor geen plek is in de kamer. Of uit de kluiten gegroeide ooit schattige vetplanten, cactussen waar je op uitgekeken bent, planten die het veld moeten ruimen voor de komende kerstboom. Kortom: alle soorten planten zijn welkom!



Voor meer informatie en een (beeld) impressie van reeds gedane donaties en het voormalig zwemparadijs aan de Maas, kijkt u op de Facebook pagina of de website van BlueCity.


Publicatiedatum: