IPN QuadCore technoloy: nieuw kernmateriaal in geïsoleerde panelen

Isocab introduceert 'het nieuwe schuim'

Tholen - Isocab, sinds 2012 onderdeel van Kingspan, heeft dit jaar iets unieks geïntroduceerd: de QuadCore technoloy. "De kerntechniek van geïsoleerde panelen heeft een doorbraak meegemaakt. QuadCore levert de hoogst mogelijke thermische isolatie in de sector. Daarnaast beschikt het over uitstekende brandwerende eigenschappen en levert ze betere milieuprestaties. Klanten kunnen ook tot 40 jaar garantie krijgen op de thermische en constructieve eigenschappen van het paneel", somt Ben Claaszen, Managing Director van Isocab de voordelen op.

Alternatief

Isocab is al 40 jaar actief in de markt van geïsoleerde sandwichpanelen en deuren. Kingspan, het moederbedrijf van Isocab, heeft de afgelopen jaren deze vernieuwing ontwikkeld. "Tot nu toe bestond het kernmateriaal, het isolatieschuim, van panelen uit PU of PIR en nu bieden we een alternatief. 'Het nieuwe schuim' heeft dus grote voordelen ten opzichte van de oudere soorten. Voor veel bedrijven is het nog nieuw, dus eerst gaan we het introduceren." Hij geeft aan dat de prijs van panelen met deze nieuwe technologie zo'n 10% hoger ligt. "Maar als je alle voordelen bij elkaar optelt en ziet wat een totale investering van een bedrijf kost, is het bijna verwaarloosbaar en alleen maar goed voor de toekomst."Klanten

Isocab levert haar producten o.a. aan koelingsleveranciers, die ook aan de AGF-sector leveren. "Veel producenten of handelaren die gaan investeren in hun bedrijfspand en koelruimte, denken wellicht minder na over het belang van een goede deur of de aanschaf van juiste panelen. Dit terwijl dat hele essentiële zaken zijn als het gaat om koeling van groenten en fruit, voedselveiligheid, houdbaarheid van producten en energiebesparing. De keuzes die daarin worden gemaakt hebben veel invloed op de toekomst van het bedrijf. Mijn advies is: neem deze zaken mee in langetermijnbeslissingen."

Concurrenten

In de 'panelen-markt' zijn meerdere producenten. "Het verschil met de andere leveranciers is dat ze van 'donwnstream' of 'upstream' komen. Dit betekent dat ze van origine staal- of schuimproducenten zijn. Wij zijn zelf geen producenten van staal of schuim, dus we opereren onafhankelijker en ontwikkelen zelf. Zo kwamen we op de QuadCore technology, die ook gepatenteerd is." Klik op de link om meer te lezen over QuadCore. www.ipn-quadcore.beToekomst
Vanaf 1 november zal Isocab NV officieel een joint venture aangaan met Isobar. Het partnerschap is van toepassing op Isobar in Beveren-Leie en Isocab in Bavikhove. "Dit was een logische stap. Isobar was actief in dezelfde markt. De komende jaren blijven we ons focussen op de drie kernactiviteiten, namelijk de technologische ontwikkeling van het schuim, de toepassing van onze panelen en de kennisoverdracht naar de eindklant."

tekst: Gertrude Snoei

Voor meer informatie:
Ben Claaszen
Managing director Western Europe
Kingspan Insulated Panels
Z.I. de Grande Synthe
3, Rue Charles Fourier
CS 30142, F-59792 Grande
Synthe CEDEX - FRANCE
e: ben.claaszen@kingspan.com
w: www.kingspanpanels.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.