Bloemisten werken samen ter promotie van Afrikaans sierteeltproduct

Negen bloemisten slaan zaterdag 29 oktober 2016 de handen ineen en proberen met een speciale actie meer Afrikaanse sierteeltproducten te verkopen. Bij de vorige actie steeg de omzet met gemiddeld 75%. De bloemisten organiseren deze dag in samenwerking met Royal FloraHolland en PurE seasonal flowers.Mooie bloemen met bijzondere verhalen staan op de speciale Afrikadag volop in de belangstelling bij de negen bloemisten in de Achterhoek. De kwekers Marginpar, Florius Flowers, Vrolijk Bloemen BV, Oserian en Roots Roses presenteren zich bij de bloemisten. Het is al de vierde keer dat de zogenoemde ABC-bloemisten een dergelijke happening organiseren. Het bijzondere van deze dag is dat naast mooie seizoensbloemen ook Roots Roses worden gepresenteerd.

Kweker in gesprek met consument
Roots Roses zijn biologisch en fair trade geteelde rozen uit Kenia. Ze vormen een concept wat door bloemenexporteur Flowersense is bedacht.

Een belangrijk onderdeel van de Afrikadag is om de kwekers op de winkelvloer te hebben, zodat ze in gesprek kunnen gaan met de consument.

Omdat het in dit geval om Afrikaanse kwekers gaat, is het wat lastig te realiseren - het is nog niet duidelijk of zij aanwezig kunnen zijn. Maar er zijn op diverse locaties wel vertegenwoordigers van de bedrijven aanwezig.

De bloemisten zullen op deze dag alles uit de kast halen om de consument te verleiden. Een verhoging van de dagomzet is zeker mogelijk. Maar met welk percentage, dat is nog even gissen. Neemt niet weg dat Afrikaanse muziek en dans en natuurlijk de bloemen het feest compleet maken.

Bron: VBW

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.