28 oktober, Roelofarendsveen

Informatiebijeenkomst CLIENT Export

Op 28 oktober organiseert Anthos een informatiebijeenkomst over de werking van CLIENT Export. Dit doen ze samen met de NVWA en Naktuinbouw. Per 1 juli 2016 verplicht de NVWA namelijk het gebruik van CLIENT Export bij de afgifte van een fytosanitair certificaat voor export van boomkwekerijproducten naar derde landen, ofwel landen buiten Europa.De informatiebijeenkomst geldt voor bedrijven die boomkwekerijmateriaal exporteren naar derde landen. Voor deze producten is het vanaf 1 juli 2016 verplicht om CLIENT Export te gebruiken. De export van vaste planten in pot kunt u ook via CLIENT Export opmaken.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u uitleg over het systeem. De bijeenkomst is op vrijdag 28 oktober om 14.30 bij Naktuinbouw. Het adres is: Sotaweg 22, Roelofarendsveen.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden bij e.egthuijsen@naktuinbouw.nl.

Vaste planten en plantuien
Voor vaste planten (landplanten) en plantuien gaat de verplichting tot gebruik van CLIENT Export pas 1 juli 2017 in. Voor deze sectoren wordt gewerkt aan een koppeling met het ketenregister/teeltgegevens.

Bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.